Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   06:00
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
L'immoble està situat al carrer d'Isabel II.
08/01/2021 | 11:12
Tres multes impulsen la reparació
SaVeu

Només han fet falta tres multes de 3.000 euros cadascuna perquè el propietari de la casa ruïnosa que forma cantonada entre Isabel II i Jeroni Estades hagi reaccionat per posar fi a una agonia que perdura des de l’any 2009.

Els titulars de la casa han presentat el projecte de consolidació estructural de l’edifici amb la finalitat d’acabar amb les deficiències que l’envolten i permeti retirar els bastiments que cobreixen les seves fatxades des de fa gairebé dotze anys.

El procediment d’execució forçosa va ser promogut fa uns mesos amb el qual el municipi va començar a aplicar sancions mensuals de 3.000 euros per un període màxim de dotze mesos al titular de la casa per forçar-lo a reparar l’immoble.

No va ser fins fa uns dies, després que l’Ajuntament hagi expedit les tres primeres multes coercitives quan els titulars varen presentar a les Cases de la Vila el projecte per consolidar la casa. Ara l’Ajuntament tramitarà la corresponent llicència municipal perquè els treballs finalment es puguin dur a terme d’acord amb el projecte que han presentat.

Els tècnics de l’Ajuntament quantificaren en 30.000 euros el cost d’execució dels treballs per consolidar les parets mestres, finestres i teulada de la casa. Les multes imposades equivalien al 10% del cost estimatiu de l’obra fixat pels serveis tècnics, segons explicaren fonts municipals.

L’execució de les obres, que encara podrien tardar uns mesos en arrencar, posaran punt i final a una taca negre que hi ha a la principal entrada de Sóller. El mal estat de conservació de la casa va fer que l’anterior propietari cobrís la casa amb uns bastiments, uns treballs que es realitzaren l’any 2009. D’aleshores ençà s’hi han fet alguns treballs però el perill ha continuat, segons constataren els tècnics.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a