Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:58
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
El 'Formentor' en plena navegació
19/01/2021 | 15:44
Un vaixell de l'Armada farà escala al Port
saveu.cat

El patruller de l'Armada "Formentor" (P-82) arribarà aquest dimarts al litoral balear per fer tasques de vigilància i seguretat marítima en aigües de l'arxipèlag, on atracarà en diversos ports, entre els quals el de Sóller.

El vavili és un habitual de les Balears, sobretot en període estival, ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat. El "Formentor" romandrà durant deu dies en aigües de Balears i de la Comunitat Valenciana, realitzant la seva missió sota el paraigües del Pla Permanent de Vigilància i Seguretat Marítima, mitjançant el qual l'Armada duu a terme una de missions de control dels espais marítims de sobirania.

Entre les seves tasques també hi ha la vigilància pesquera, el control del trànsit marítim, la col·laboració amb altres òrgans i institucions estatals i la preservació de el patrimoni subaquàtic. El desplegament inclourà escales i presència naval en els ports d'Eivissa (dia 20 de gener), La Savina (dia 21), Cabrera (22), Ciutadella (25), Sóller (26) i Sant Antoni de Portmany (27).

El "Formentor", en servei des de 1989 i segon patruller lleuger de la classe "Toralla", té un vincle especial amb l'arxipèlag, ja que sol desplegar.se en les seves aigües en període estival, coincidint amb l'estada de la Família Reial.
En l'actualitat té la seva base a Cartagena, i està enquadrat en la Força d'Acció Marítima, amb seu en aquesta localitat. A causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia COVID-19, en aquesta ocasió no es poden efectuar visites a bord.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a