Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:21
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Imatge del simulacre de l'Exèrcit i Creu Roja
26/01/2021 | 15:39
Simulacre de rescat al Port
saveu.cat

El servei de Salvament Marítim de la Creu Roja va realitzar més de 55 intervencions entre els duits a terme a Sóller, a Mallorca, ia Sant Antoni, a Eivissa, el 2019.

La major part varen ser activitats de remolc d'embarcacions a la deriva o avariades, exercicis d'ensinistrament, recerca i rastreig, assistència sanitària, evacuació sanitària i assistència tècnica, ha detallat Creu Roja en un comunicat, amb motiu de la realització d'un simulacre de rescat aquest dilluns al Port de Sóller.

El Servei Aeri de Rescat de l'Exèrcit de l'Aire (SAR) i la Creu Roja, baix la coordinació de el Centre Regional de Salvament de Palma, varen realitzar aquest exercici a la costa Nord de Mallorca, on varen simular el rescat de persones a la deriva.

Un avió del SAR es va encarregar de la localització de la llanxa de salvament de la Creu Roja, Na Burgesa, tripulada per quatre membres de l'organització, que era la responsable d'avisar l'helicòpter Jason 111, també de l'Exèrcit de l'Aire, amb el objectiu de realitzar a través de mitjans especialitzats, les maniobres de rescat de la víctima caiguda a l'aigua.

El simulacre, coordinat des del Centre Regional de Coordinació de Salvament de Palma, és una pràctica habitual dels equips de rescat i serveix com a formació continuada dels especialistes en l'operatiu, per a la millora de processos i, al mateix temps, el manteniment dels equips i materials tècnics.

El servei de Salvament Marítim de la Creu Roja és un servei de recerca i rescat convingut des de 1992 amb la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (ASEM). Opera a l'estació de Salvament de Sóller amb l'embarcació "La Galatea" (de forma temporal, actualment, amb la LS Na Burguesa) i a l'estació de Salvament de Sant Antoni amb la llanxa "LS Urà".

A més de remolcs d'embarcacions a la deriva o avariades, exercicis d'ensinistrament, recerca i rastreig, assistència sanitària, evacuació sanitària i assistència tècnica, també preveu la recollida i senyalització de perills per a la navegació i la reducció i prevenció de la contaminació de l'entorn marí.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a