Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:06
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
El Pla General preveu un aparcament subterrani i una plaça.
29/01/2021 | 12:06
Simarro rescata l'aparcament de Teixidores
J.M.

L’Ajuntament treurà del calaix un projecte que duu anys agafant pols. El batle ha donat instruccions al departament d’Urbanisme per reactivar la unitat d’execució urbanística prevista en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que contempla el desenvolupament de la plaça de Teixidores i el seu voltant més immediat.

La finalitat de l’equip de govern és d’impulsar la transformació d’una zona que més que una plaça a la pràctica és un aparcament regulat per zona blava amb un parc infantil annex. L’abast de la unitat d’execució no sols abraça el que actualment és la plaça de les Teixidores. Afecta a la zona de l’antiga matança de La Favorita així com alguns solars que confronten amb la plaça. I és que a més de preveure la construcció d’un aparcament, la unitat d’execució contempla el desenvolupament urbanístic del seu voltant amb la construcció d’un màxim de 30 habitatges en diversos blocs plurifamiliars. També preveu la creació d’un carrer que ve a ser, a la pràctica, la continuació del pont del carrer d’Andreu Coll en direcció cap a la plaça. La zona ocupa una extensió de 7.200 metres quadrats.

La unitat d’execució ha tengut al llarg de la seva història diversos conats per posar-se en marxa, però al final mai no han arribat a prosperar per dificultats tècniques o econòmiques dels promotors. No obstant això, la diferència en casos anteriors és que, si prospera la iniciativa de l’Ajuntament, serà el municipi el que agafarà les regnes del desenvolupament urbanístic de la zona. Cal tenir en compte que l’Ajuntament és el propietari de prop del 80% dels terrenys que formen la unitat d’execució urbanística, cosa que facilita a l’equip de govern la reactivació del desenvolupament de la zona.

El batle Carles Simarro (PP), ha explicat que aquests dies ha donat instruccions al departament que dirigeix el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard (PI), d’iniciar els tràmits burocràtics per arrancar el desenvolupament de la unitat prevista en el Pla General.

No obstant això, el batle ha reconegut que “no serà fàcil” degut a la complexitat que suposa haver de conjugar els interessos municipals amb els dels afectats que es veuen implicats.

La finalitat darrera que persegueix el batle és la de transformar el que ara és la plaça de les Teixidores. El seu objectiu és la de construir un aparcament subterrani (a hores d’ara sense determinar la seva capacitat ni superfície) per absorbir el volum de vehicles que actualment estacionen en superfície. Amb els cotxes davall terra, aleshores Teixidores es sotmetria a un canvi estètic per convertir-se pròpiament en una plaça.

El batle ha explicat que es tracta d’un projecte “a llarg termini” perquè reconeix les limitacions que té l’Ajuntament per emprendre projectes d’envergadura com el que ara mateix té en ment per a Teixidores donat els costs econòmics que duu aparellats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a