Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   03:50
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Operaris i autoritats, durant la presentació del nou camió.
01/02/2021 | 12:57
Arriba el nou camió de fems
G.M.

L'empresa municipal Sóller 2010 ha incorporat avui un nou camió de grans dimensions que s'afegirà a les tasques de recollida de fems. Té capacitat per transportar fins a 18 tones de pes i està equipat amb moderna tecnologia que facilita la feina als seus usuaris i els dota de major protecció.

Amb un cost de 238.128 euros, el vehicle és un camió nodrissa amb capacitat perquè li sigui transferida la matèria que recullen els camions de menors dimensions. Per això serà el camió que transportarà el fems fins a Son Reus i que evitarà que altres vehicles de la flota de menors dimensions hagin de realitzar aquest trajecte.

Segons el regidor de Medi Ambient, Joan Ruiz, a l'hivern serà suficient un sol viatge fins a Palma per transportar tot el fems produït a Sóller, mentre que a l'estiu, quan es reactivi l'activitat turística, en faran falta dos.

A més, el camió compta amb un sistema de pesatge del seu contingut que serà de gran utilitat quan s'implanti la recollida orgànica de fems ja que, segons ha recordat Ruiz, serà necessari saber quina quantitat s'ha de descomptar als productors, en referència a bars i restaurants, que han de ser els primers en entrar en el nou sistema de recollida domiciliària de fems.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a