Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:35
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Els mòduls prefabricats per construir el paretó que ara es substituirà.
09/02/2021 | 12:43
Hi posaran barreres de fusta
saveu.cat

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha anunciat avui en roda de premsa que el departament que dirigeix substituirà els paretons prefabricats d'un tram de la carretera de Palma per barreres de seguretat de fusta davant la polèmica suscitada des de l'inici de les obres.

Iván Sevillano ha destacat «l’immens valor patrimonial de la tècnica tradicional de la pedra en sec» i ha defensat que «tots els ampits (pretils) de pedra natural instal·lats a les carreteres de Mallorca estan construïts amb els mateixos materials que el que s’estava col·locant a la carretera de Sóller, perquè són muralletes (pretils) i no marges». A més, ha  explicat que «no n’hi ha cap de fet de pedra en sec a tota l’illa, ni es pot construir amb aquesta tècnica damunt l’asfalt. Però davant la polèmica suscitada, i moltes vegades malintencionada, no volem que hi hagi cap mena de dubte envers el compromís i la sensibilitat del departament amb els valors patrimonial de la nostra Serra i, per això, substituirem aquest sistema de contenció per una barrera de seguretat de fusta». 

Les actuacions es duen a terme a la sortida de la boca nord del túnel de Sóller, al quilòmetre 28,3. El departament va substituir la barrera metàl·lica de protecció que hi havia en aquest punt, perquè va quedar danyada per l’impacte d’un vehicle que va sortir de la calçada. Aquesta va impedir que el cotxe caigués des d’una alçada de 5 metres. 

El tram que en un principi s’anava a substituir, d’uns 70 metres, s’incrementarà ara en dos trams addicionals més. D’una banda, el tram anterior de barrera metàl·lica que no va quedar danyat i que fa aproximadament 25 metres i, de l’altra, la rampa d’accés al torrent, ara mateix també amb barrera metàl·lica, en una longitud de 12 metres. 

El sistema de contenció que es col·locarà serà de barrera de fusta i no serà necessari l’ús de ciment, morter ni formigó per fixar-lo, segons han assegurat. Davant la situació de pandèmia actual, el termini d'execució serà variable en funció del lliurament del material. Una vegada es dispongui, la retirada de l'ampit (pretil) de pedra embotit es perllongarà uns 10 dies i la col·locació de la barrera de fusta es farà simultàniament a la retirada per trams, de tal manera que no afecti la seguretat dels vehicles que transiten per la via. Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a