Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 17 de maig de 2021   |   20:19
 
Enquesta  
Quina és la millor ubicació per a la parada de bus?

Cetre
La carretera
 
L'espai on s'hauria d'edificar el futur aparcament del Port.
19/02/2021 | 09:45
El pàrquing del Cingle, de moment aparcat
SaVeu

L’aparcament projectat al polvorí del Cingle està a hores d’ara, i en sentit literal, aparcat. L’Ajuntament ha decidit situar en via morta almenys durant un temps el projecte més ambiciós que havia previst per al Port en la present legislatura per les divergències que ha suscitat entre veïnats de la barriada, aglutitats a l’Associació de Veïnats del Port.

La decisió que ha adoptat el batle Carles Simarro (PP), que ha assenyalat que serà “temporal”, és fruit de la reunió que va mantenir la setmana passada amb representants dels veïnats i dels sectors de l’hostaleria, la restauració i el comerç del nucli turístic. En aquesta reunió, els representants de l’associació reiteraren les seves discrepàncies amb el projecte auspiciat per l’Ajuntament. Per aquest motiu, el batle ha acordat “posar en stand by durant un temps el projecte” a l’espera que els veïnats “ens facin arribar les seves propostes”.

Segons afirma el batle “una vegada que les tenguem, l’Ajuntament decidirà què farem i que és el millor per a la majoria del Port de Sóller”. Simarro calcula que el termini de quinze dies podrà tenir damunt la seva taula el llistat concret de reivindicacions de l’associació per tal de sotmetre-les a estudi “i així decidir cap on anirem”.

El batle ha reivindicat la “necessitat” d’adequar un aparcament al polvorí “del que tothom n’és conscient de la seva necessitat”. Simarro assegura que durant els mesos de pandèmia que encara queden “Sóller i el Port s’han d’anar preparant per rebre turistes”, ja que “quan la situació actual s’acabi no ens podrem permetre el luxe de deixar perdre cap visitant”. Per això insisteix en afirmar que durant la temporada alta d’estiu “al Port no hi ha aparcament” i assegura que la construcció del projectat al Cingle “no sols serà una solució per als residents, sinó per a tot el sector turístic del Port de Sóller”.

Un projecte discutit

La creació d’un aparcament amb capacitat per a uns 280 vehicles que ocuparà la zona verda del polvorí del Cingle ha suscitat les divergències de l’Associació de Veïnats del Port. Aquest organisme reivindica, entre d’altres, que l’estacionament sigui de menors dimensions, que només tengui una entrada i una sortida i que els preus dels abonaments fixats siguin rebaixats.

ls residents advoquen també per a la creació d’una xarxa d’aparcaments a l’entorn del Port. En aquest sentit el batle assegura que “si es poguessin fer aparcaments a altres llocs, seguraments alguns d’ells ja existiren”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a