Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 17 de maig de 2021   |   22:18
 
Enquesta  
Quina és la millor ubicació per a la parada de bus?

Cetre
La carretera
 
Els treballs presetants pels participants en aquest concurs.
19/02/2021 | 11:59
25 idees per al futur refugi de Raixa
J.V.

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha rebut un total de 25 propostes per reformar les cases de l’amo de Raixa. El jurat del concurs convocat fa varis mesos per elegir el disseny del futur refugi de muntanya de la Ruta de la Pedra en Sec i el centre de formació que ha d’acollir la futura Escola de Margers del Consell ja treballa en revisar cada una de les idees presentades.

El disseny guanyador es convertirà en l’avantprojecte de la reforma d’un immoble de 1.530 metres quadrats per al que el Consell de Mallorca ha reservat una partida de 3’6 milions d’euros. El veredicte del jurat s’anunciarà en el transcurs del proper mes de març, segons s’ha informat des de l’Ajuntament. A més, tots els projectes presentats seran exposats al col.legi d’Arquitectes de les Illes Balears. Des del Consell s’ha informat que el guanyador rebrà un premi de 30.000 euros, mentre que els quatre treballs que també es classifiquin com a finalistes seran guardonats amb 10.000 euros cada un.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, ha explicat que per elegir el projecte guanyador “es tendrà molt en compte el respecte per al caràcter patrimonial de l’edifici i la coherència de la intervenció amb el paisatge”.

Pel que fa al futur refugi, que tendrà una capacitat de 50 places i estarà situat al fons de la clastra de la casa principal, Ribot ha assenyalat que “volem que sigui sostenible amb un criteri d’eficiència energètica i útil per a la ciutadania. Ens ha de permetre gaudir de la finca i de la Ruta de la Pedra en Sec de manera sostenible”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a