Diari digital de la comarca de Sˇller
Dilluns, 17 de maig de 2021   |   20:30
 
Enquesta  
Quina Ús la millor ubicaciˇ per a la parada de bus?

Cetre
La carretera
 
El dia del rescat de la concessiˇ del T˙nel.
19/02/2021 | 12:33
El Consell promet que no tornarÓ el peatge
J.M./G.M.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en declaracions a IB3 Ràdio, ha explicat que "el que tenim molt clar és que el Túnel de Sóller no tornarà a ser de peatge".

Cladera ha realitzat aquesta declaració hores després de sortir a la llum la segona sentència favorable a l'empresa concessionària del Túnel de Sóller i contrària al rescat, en tant que no queda suficientment justificat l'interès general de la mesura.

Els serveis jurídics del Consell de Mallorca estudien ara la possbilitat d'interposar un recurs de cassació en contra d'aquesta segona sentència que tomba el rescat del Túnel, emperò la mateixa Cladera admet que no hi ha encara res segur.

Cladera ha explicat que, sigui com sigui, el Consell trobarà una solució perquè els usuaris de la galeria "no hagin de tornar a pagar peatge per usar el túnel".

Per la seva banda, el batle de Sóller, Carles Simarro, ha exigit avui dematí que el Túnel continuï essent gratuït i no dona marge per "qualsevol altra possibilitat".

Simarro ha estat dur contra la gestió del Consell de Mallorca, i ha dit que "el rescat de la concessió va ser una capritxada del pacte", tot recordant que no hi havia demanda popular en aquest sentit i que "els residents a Sóller ja teníem el túnel gratuït".

El batle ha explicat que ara "s'obri una situació veritablement kafkiana" i es demana "si tornarà el peatge, si el Consell haurà d'abonar fins a 30 milions per rescatar la concessió" i també "qui paga ara les inversions que ha fet el Consell de Mallorca durant els darrers anys al túnel".

Simarro ha comparat la situació del túnel amb la del Pla General de Sóller, "quan ara estam pagant més de 10 milions d'euros per l'Infante Lois i altres zones verdes que es varen reservar durant la seva tramitació". Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a