Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   03:47
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Una al.lota aprenent l'ofici de marger.
25/02/2021 | 15:27
Joves aprenen a aixecar marges
saveu.cat

El Consell de Mallorca i el Servei d'Ocupació de les Illes Balears han posat en marxa un programa de formació per a joves centrat en la tècnica de construcció de pendra en sec.

l Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ofereix aquest projecte que té una durada de dotze mesos (s’inicià l’1 d’octubre de 2020 i finalitzarà el 30 de setembre de 2021).

El projecte SOIB Jove Formació i Ocupació «s'Ermita II» és un programa mixt d’ocupació i de formació en activitats forestals i de construcció de pedra en sec.

Aurora Ribot, vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, assegura que el projecte de formació «és una alternativa per als joves que s’han d’incorporar al món laboral perquè els ofereix un certificat de professionalitat i de coneixements en la tècnica de construcció de pedra en sec, i també de coneixements per al manteniment i  la conservació dels espais forestals.»

El projecte «s'Ermita II» s’adreça a deu persones joves desocupades, majors de divuit anys i menors de trenta, inscrites a Garantia Juvenil i té com a objectiu millorar-ne la qualificació i l’ocupabilitat, mitjançant l’alternança entre la formació teòrica i el treball efectiu a la finca pública de Son Amer.

El programa està finançat pel SOIB amb la participació del SEPE: Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu, amb un total de 650 d’hores de formació, 300 de les quals són de formació sobre construcció de pedra en sec.

El centre de formació Refugi de Son Amer, ubicat a la finca  pública de Son Amer, al terme municipal d’Escorca, és un centre acreditat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) per impartir formació ocupacional i és el lloc on tenen lloc actualment els projectes.

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, per la seva banda, ha explicat que el Consell de Mallorca mostra així el ferm compromís que té amb la tècnica mil·lenària de la pedra en sec i ha detallat que «el projecte s’Ermita II just ha acabat la formació de construcció de pedra en sec i ara treballa amb la recuperació dels marges dels voltants de s’Ermita. La formació impartida també capacita l’alumnat amb el certificat de professionalitat de nivell I d’activitats auxiliars en conservació i millora de monts.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a