Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   03:23
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Una multa col.locada en un parabrises del cotxe.
26/02/2021 | 09:57
L'Ajuntament cobrarà les multes als forans que ara no es poden recaptar
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller confia incrementar els seus ingressos ordinaris amb el traspàs del cobrament d’imposts a l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), un organisme que podrà aplicar la figura de l’embargament als morosos i, el que agrada a les Cases de la Vila, podrà cobrar fins a la darrera pesseta en concepte de multes d’ORA i de trànsit.

El municipi es troba en plena negociació amb l’ATIB per intentar assolir un acord amb el qual Sóller traspassaria a aquest organisme autonòmic la potestat de cobrar els tributs municipals. A més d’aquesta negociació, el PP manté els contactes amb els seus socis de govern per tal d’aconseguir els vots que necessita per materialitzar l’operació de traspàs.

La regidora d’Hisenda, Andrea Pomar (PP), ha explicat les negociacions “estan obertes” i que “per ara no s’ha tancat cap acord amb l’ATIB”. La responsable política de la hisenda municipal ha destacat dos aspectes clau que considera que pot ser beneficiós per Sóller el traspàs de la competència de cobrament de tributs. Per una banda ha destacat que l’ATIB s’ocupa de realitzar els tràmits de cobrament per via executiva d’aquells rebuts que el contribuent no ha abonat en el període estipulat. Però, per a Pomar, el més important és que “permetrà l’Ajuntament cobrar a tots els forans”. Es refereix, a més dels tributs, la recaptació dels diners que corresponen a sancions de trànsit o d’ORA, perquè actualment l’Ajuntament no les cobra. Dit d’una altra manera, un conductor solleric que actualment és sancionat per estacionar malament tard o d’hora haurà de pagar la multa, mentre que un conductor que no és resident al municipi s’alliberarà d’aquest pagament. Segons Pomar, perquè l’Ajuntament no disposa dels mitjans humans i materials per executar els embargaments que, en cas de traspassar-se a l’ATIB aquest organisme s’encarregaria de materialitzar.

La responsable d’Hisenda assegura que el traspàs del cobrament de tributs “suposarà a l’Ajuntament un increment en els ingressos”, al.legant que aleshores es podran cobrar els imposts i sancions que actualment es deixen d’ingressar a les Cases de la Vila.

El municipi manté negociacions amb l’ATIB i la responsable d’Hisenda ha mantengut diverses reunions per abordar la possible cessió. A canvi, l’organisme del Govern es cobrarà una comissió per cada rebut cobrat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a