Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:29
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Dues tècniques sanitàries caminen cap a un domicili particular.
26/02/2021 | 10:18
Sanitaris a peu per vacunar contra la covid
SaVeu

Qui va dir que posar la vacuna contra la coronavirus era tasca fàcil? Els sanitaris que es dediquen a aquesta tasca ho saben bé i les seves cames, més.

A Sóller, el personal de centre de salut s’està patejant aquests dies els carrers del municipi per tal de fer arribar l’antídot als grans dependents, als qui va dirigida la vacuna que aquests dies s’està subministrant a les illes. Però a diferència del que es pugui pensar, fer arribar l’antídot té les seves complicacions.

El problema amb què es troben els sanitaris és que no poden fer la ruta de vacunació a bord d’un vehicle, com seria el normal en un altre tipus de campanyes. La inestabilitat dels components de la vacuna ideada per la farmacèutica Pfizer fa impossible que els sanitaris puguin transportala al PAC-mòbil o qualsevol altre vehicle que tenguin a la seva disposició. De fer-ho podria malmetre i no donaria els efectes esperats de tan anhelada vacuna.

La sensibilitat de el líquid que hi ha als injectables ha obligat els sanitaris a haver de estructurar el seu treball de forma una mica diferent a l’habitual. El motiu: cal anar a peu a casa del pacient per injectar la vacuna.
Per aquest motiu, quan a Sóller arriben vacunes, els sanitaris adscrits a la seva dispensació han de preparar-se una ruta a peu per fer el recorregut casa per casa i evitar perdre temps i fer voltes innecessàries caminant.

Tan aviat les dosis estan preparades per al seu subministrament, es guarden en una petita nevera portàtil perquè conservi totes les seves propietats. En una altra bossa els sanitaris guarden la resta d’estris que necessitaran per dispensar la vacuna. I quan el material està a punt, la parella de sanitaris surt del centre de salut per anar a casa de la gent gran que aquests dies estan rebent la dosi que permetrà protegir-los contra el virus.

A tall d’exemple, ahir varen arribar a Sóller 4 vacunes, de manera que el personal que té la responsabilitat de subministrar-les va traçar un recorregut per arribar a quatre punts diferents del municipi per fer-les arribar als grans dependents. Al municipi de la vall hi ha més de 90 persones en situació de gran dependència, el que permet fer-se una idea dels quilòmetres que hauran de caminar els sanitaris perquè la vacuna arribi a bon port.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a