Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:11
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Una treballadora netejant una habitació d'un hotel del Port.
20/03/2021 | 07:18
Els hotels es preparen per obrir
SaVeu

Si el coronavirus i els contagis no ho impedeixen, Sóller tendrà temporada turística. I mostra d’aquesta afirmació és que entre aquesta i la propera setmana obriran les portes els dos primers hotels que d’aquesta manera reprenen l’activitat després d’un 2020 marcat per la pandèmia que va tirar al terra totes les previsions del sector.

Aquesta setmana obri les seves portes l’hotel Espléndido i la propera ho farà el Miramar, els dos situats a primera línia del Port de Sóller. Per aquest motiu, aquests dies responsables d’aquests establiments treballen per deixar les instal.lacions a punt i adaptades als requisits que marca el procés de desescalada. Almenys en un d’aquests hotels la seva ocupació serà òptima durant unes setmanes.

La represa de l’activitat turística continuarà amb la progressiva obertura d’hotels entre abril i juny. Si res no canvia, de cara a finals de la primavera la majoria d’establiments hauran obert les seves portes, segons han confirmat fonts del sector. Durant l’abril obriran el Marina, Los Geranios i el Bikini Beach.

No obstant això, l’evolució de la temporada turística quedarà supeditada a l’evolució de la pandèmia i que es mantengui controlada en els valors actuals en quan a número de contagis.

Alguns hotelers tenen les seves expectatives posades a la temporada alta d’estiu i a la tardor, ja que durant la primavera (llevat del període de Setmana Santa) no s’esperen gran acumulació de visitants en les seves habitacions. La represa de l’activitat vol suposar un punt i a part a un any marcat per la incertesa i la pràctica desaparició del turisme a Sóller.

Precisament aquests dies es compleix el primer aniversari del tancament obligat d’hotels, un fet que va agafar alguns establiments de Sóller en plena campanya primaveral centrada en el turisme de senderisme.

Per altra banda, el lloguer turístic també comença a donar senyals de vida a Sóller. A més de veure’s turistes per la vall que s’allotgen en aquest tipus d’establiments, les reserves comencen a registrar algunes altes.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a