Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   03:49
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Una de les marjades de Sa Coma on es sembraran els tarongers.
19/03/2021 | 10:55
Un parc dedicat als cítrics a Fornalutx
J. Vicens

L’Ajuntament de Fornalutx crearà una col.lecció de varietats de cítrics a les marjades superiors de l’aparcament de Sa Coma. Es tracta d’un parc on s’hi cultivaran les varietats més conegudes per tal que els visitants el puguin recórrer en un itinerari per conèixer aquest patrimoni de la vall de Sóller.

La col.lecció es crearà en aquelles marjades on durant les darreres setmanes s’hi han reconstruït diversos marges caiguts. El projecte, que tendrà un cost de 28.664 euros, consistirà en la sembra dels arbres, el seu empelt i la instal.lació d’un sistema de regadiu que garanteixi la seva supervivència.

Des de l’Ajuntament s’ha explicat que el projecte inclourà un itinerari interpretatiu on els visitants podran interaccionar amb els arbres i les fitxes informatives de cada varietat que es col.locaran al seu costat.

Finançat per Mallorca Rural

El projecte serà finançat per l’Associació per al Desenvolupament Rural “Mallorca Rural”, que aportarà el 90% del cost (25.798’32 euros). L’Ajuntament de Fornalutx s’haurà de fer càrrec dels 2.866’49 euros restants.

A hores d’ara, s’està a l’espera de decidir el nombre de cítrics que s’hi sembraran, d’acord a les recomanacions del tècnic responsable del projecte. De moment, a més de reparar els marges, s’han retirat els vells tarongers que hi havia a la finca d’ençà que va ser adquirida.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a