Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:25
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Sóller, entre les destinacions més cares
22/03/2021 | 15:18
El lloguer turístic, un bon negoci per Sóller
saveu.cat

El lloguer turístic és un bon negoci per Sóller. I en temps de pandèmia, també tenint en compte que Sóller està entre les 30 localitats espanyoles que més ingressos va obtenir en el 2020 amb el lloguer vacacional.

Balears es troba entre les regions on els amfitrions d'Airbnb van ingressar més diners a l'estiu de 2020, entre l'1 de juny i el 31 d'agost de 2020, segons dades de la plataforma d'allotjament. Per destinació, les illes de Formentera i Menorca varen ser on els amfitrions d'Airbnb van ingressar més diners en l'estiu de 2020, 2.800 euros i 2.400 euros, respectivament.

Entre les 30 zones o localitats espanyoles amb més ingressos mitjans figuren fins a vuit destinacions de les Balears, amb ingressos entre 2.100 i 3.600 euros: Sant Francesc de Formentera, Sóller, Ciutadella, Son Servera, Maó, sa Pobla, Alaior i Santanyí.

Una enquesta d'Airbnb realitzada el febrer passat revela que gairebé la meitat (46%) dels adults enquestats asseguren que viatjar era una de les activitats que més trobaven a faltar durant la pandèmia, el doble que anar a bars o restaurants (22%).

Pel que fa a el tipus de residència, gairebé dos de cada tres espanyols (64%) prefereix un allotjament en una casa, xalet o apartament, enfront d'un de cada cinc (22%) que prefereix allotjar-se en hotels. Pel que fa a el principal aspecte a l'hora de viatjar, la seguretat i la neteja figuren en primera posició, elegit pel 37% dels enquestats, gairebé el doble que el destí, amb un 18%.

Entre el tipus de paisatge a què preferien viatjar, un paisatge rural a les muntanyes o el camp (35%) o un lloc en la costa espanyola (34%) van ser els dos més escollits, mentre que només el 12% va escollir un destí fora d'Europa.
El 80% dels ingressos totals dels amfitrions en Airbnb es va concentrar en destinacions rurals (no urbans) o de baixa densitat de població.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a