Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:54
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
La processó de l'Encontrada de fa dos anys.
26/03/2021 | 10:59
Una Setmana Santa sense processons
SaVeu

Si la Setmana Santa de l’any passat es podria dir que va ser inexistent pel que fa a manifestacions públiques de la fe, la d’enguany sí que serà possible, però amb nombroses restriccions. La Diòcesi de Mallorca ha manat la celebració de tots els actes propis de la Passió i la Ressurrecció de Jesús, però a l’interior de les esglésies i parròquies i adaptant-se a la normativa sanitària vigent.

Això vol dir, especialment, que es suprimeixen les processons a l’exterior, que queden reduïdes a simples itineraris per l’interior de l’església en els quals s’hauran de respectar les distàncies, i també que els aforaments continuen estan limitats. A la Parròquia de Sant Bartomeu, per exemple, només es permetrà l’entrada d’unes 200 persones, i des de la institució ja han advertit que seran estrictes.

La primera de les celebracions previstes és la de la Benedicció dels Rams, que tendrà lloc aquest cap de setmana. Les palmes i brots d’olivera seran beneïdes pels preveres a l’interior dels temples sense que els fidels s’hagin de moure dels seus bancs, en comptes de fer-ho a l’exterior.

Diverses novetats

Com a novetat, a les 19 hores de diumenge es celebrarà a la Parròquia de Sant Bartomeu una escenificació del Sermó de les Set Paraules, una reflexió litúrgica que anirà acompanyada de música i dansa i que per primera vegada en dècades es celebra a Sóller.

També és novetat que el Viacrucis que solia celebrar-se pels carrers de Biniaraix el Dilluns Sant es converteix en un Viacrucis del Silenci, traslladat al Dimarts Sant i a l’interior de Sant Bartomeu. Comptarà també amb escenografia i música, com també amb una il·luminació especial.

El següent acte previst serà la celebració del Sant Sopar, el Dijous Sant, que a Sóller es complementarà amb l’Hora Santa davant la impossibilitat de donar sortida a les tradicionals processons pels carrers de la vila.
Pel Divendres Sant també la Parròquia de Sant Bartomeu prepara un Davallament diferent i ja s’ha anunciat que el dia de Pasqua enguany sí que ressonarà el cant del Regina Caeli, però a l’interior del temple parroquial. Alguns músics i cantaires, s’encarregaran de fer-ho possible.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a