Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   02:37
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Cladera ha presentat a Raixa els actes
30/03/2021 | 15:39
Deu anys de Paratge Natural
saveu.cat

El Consell de Mallorca organitzarà durant 2021 unes 40 activitats, destinades a la ciutadania, per posar en valor la Serra de Tramuntana com a "tresor" natural, històric i cultural de l'illa, amb motiu del desè aniversari de la declaració d'aquesta zona com a Patrimoni Mundial de la Unesco.

Aquestes activitats, que començaran a partir d'abril, tractaran la preservació d'aquest espai com a patrimoni natural, el paper de la dona en aquests municipis, personatges coneguts de la zona, l'arquitectura més característica de la Serra de Tramuntana i la seva gastronomia tradicional.

A més, també s'organitzaran activitats esportives, sessions de cinema i teatre, tallers sobre el vessant artística d'aquest espai natural, exposicions, jornades dissenyades per al públic infantil i altres de música, ball i festa, segons ha indicat aquest dimarts la presidenta de Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Durant una roda de premsa que ha tengut lloc a la finca Raixa, a Bunyola, la presidenta insular ha remarcat que aquesta programació busca consolidar el valor d'aquest espai natural, per dinamitzar-lo i preservar-lo amb l'objectiu que generacions futures puguin gaudir-lo.

Així mateix, ha fet una crida a la ciutadania perquè respecti aquesta zona i ha subratllat la necessitat de cercar un equilibri entre la preservació de la Serra de Tramuntana i el seu ús per al gaudi ciutadà, un punt que considera que es pot assolir mitjançant la responsabilitat social i individual.

Pel que fa a les activitats, Cladera ha indicat que es tracta d'una agenda "oberta", ja s'anunciaran nous actes a mesura que transcorri l'any, que s'anirà "nodrint" de les iniciatives que proposin els municipis de la zona i que es organitzaran de manera transversal amb diversos departaments del Consell de Mallorca.

En aquest sentit, ha anunciat que l'acte central d'aquesta programació tendrà lloc el proper 29 de juny, dia en què es va formalitzar la declaració de Patrimoni Mundial de la Unesco, i es tractarà d'un esdeveniment amb un concert i altres activitats, totes adaptades a les mesures contra el coronavirus.

També ha indicat que a partir d'abril ja començaran amb la programació d'aquest aniversari, amb la posada en marxa de conferències sobre paisatges culturals, rutes literàries, jornades gastronòmiques, visites a possessions emblemàtiques i la preestrena de dues pel·lícules ambientades a la Serra de Tramuntana .

La presidenta ha reivindicat que aquesta zona de Mallorca és "un exemple de simbiosi entre l'ésser humà i la natura", ja que els 90 quilòmetres que recorren la Serra de Tramuntana, des de Sa Dragonera fins al Cap de Formentor, reflecteixen l'adaptació humana en unes "condicions difícils" i amb "pocs recursos".

A més, ha assenyalat que la programació d'aquest aniversari també servirà "per recordar-li a el món" la importància de el patrimoni de la Serra de Tramuntana, així com "per pujar l'autoestima" als mallorquins, que "han de valorar aquest tresor per a l'ús de futures generacions ".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a