Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 2 de desembre de 2023   |   13:38
 
Enquesta  
Estàs d’acord que l’Ajuntament instal·li càmeres de videovigilància per evitar l’abocament de residus a la via pública?


No
 
Fernández, Aguiló i Gual a la cooperativa, avui
21/10/2021 | 16:33
La cooperativa vol una tercera tafona
saveu.cat

La cooperativa agrícola Sant Bartomeu ha demanat l'ajut del Govern balear per impulsar la renovació teconògica de les instal.lacions de la tafona i, a la vegada, per incorporar una tercera línia de producció d'oli d'oliva.

La petició ha estat realitzada pel president de la institució, Miquel Gual, en el decurs d'una visita que ha realitzat el director general d'Agricultura del Govern, Fernando Fernández, a la tafona per conèixer la producció d'oli d'oliva a la present temporada.

Gual ha explicat que el projecte d'incorporar una tercera tafona (que de materialitzar-se la inversió es col.locaria a la zona on actualment hi ha el magatzem d'oli) té com a finalitat potenciar la producció d'oli ecològic, un segment que, segons ha explicat, va a l'alça en els darrers anys. La cooperativa ha processat enguany cent tones d'aquest tipus d'oliva per convertir-la en oli novell.

Fernández, que ha estat acompanyat pel regidor d'Agricultura Sebastià Aguiló, s'ha compromès a estudiar la proposta que es podria incloure als fons de la Política Agrària Comunitària (PAC), que a partir de 2022 obrirà una partida per a inversions en zones olivareres de muntanya.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a