Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de gener de 2022   |   04:08
 
Enquesta  
T’apuntaràs a la iniciativa Ecotxe per compartir vehicles elèctrics?


No
 
02/11/2021 | 15:01
Per a Sevillano, el peatge era un 'estigma' de corrupció
saveu.cat

El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, presenta el final de les obres de demolició d'una infraestructura que suposava un «estigma» per vincular-se amb el «cas de corrupció» i una «injustícia» per als veïns de la zona.

L'eliminació de tota la infraestructura construïda entorn de l'àrea de peatge del túnel de Sóller ja és una realitat. Es posa fi així a «l’estigma d'aquesta obra que tristament es continuava vinculant amb el cas de corrupció que va envoltar el procés de construcció», ha ressaltat avui  Ivan Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca.

Per la seva banda, el regidor de Sóller, Carlos Darder, ha criticat que les illetes que s'han adequat a l'accés a l'edifici de serveis no hagin estat ajardinades "tenint en compte que ens trobam a les portes de la Serra de Tramuntana". Les citades illetes han estat recobertes amb una placa de ciment.

Sevillano ha inaugurat avui dematí el resultat de l'eliminació de les cabines i màquines de peatge en desús des de desembre de 2017, quan va acabar la concessió del túnel i que va comportar que la infraestructura passàs a ser gratuïta. A l'acte han assistit el batles de l'Ajuntament de Bunyola, Andreu Bujosa; el tinent de batle i regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Sóller, Carlos Darder Rosell, i el segon tinent de batle de l'Ajuntament de Fornalutx,  Andreu Barceló.

Les obres per a aquesta demolició, una de les actuacions més esperades per als veïns de la zona, varen començar el 22 de juny passat i suposen la darrera passa per deixar enrere el record del rebutjat peatge dins la política impulsada per l'actual equip de Govern del Consell de Mallorca per al túnel de Sóller. Com ha recordat Sevillano, «va començar amb el rescat de la concessió, la gestió i ara la retirada de les cabines de pagament». Tot això suposa «retornar el túnel als mallorquins i, sobretot, als habitants de la vall de Sóller i Bunyola, per qui aquesta via era una necessitat i que varen haver d’aguantar durant més de 20 anys una situació d'injustícia a la qual ha posat fi el Consell». A això ha afegit la reestructuració de l'entrada al túnel per «seguretat».

Aquesta retirada de la infraestructura fixa de l'antic peatge obeeix, a més, a la necessitat d'eliminar obstacles inservibles a la lliure circulació de vehicles que transiten pel túnel, reordenar l'espai i evitar accidents per impactes de vehicles contra instal·lacions, voreres i illetes que protegien les cabines de cobrament. Amb el desmantellament d'aquesta instal·lació s'ha mantingut només la zona d'explotació i manteniment que inclou l'edifici de control de l’estructura.

A més, s'ha reposat el paviment asfàltic en la zona que ocupava la zona de peatge i en l’accés des de la rotonda, també la senyalització horitzontal i vertical necessària. El pressupost de totes aquestes actuacions ha ascendit a 337.813,21 euros.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a