Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 6 de desembre de 2021   |   12:42
 
Enquesta  
Estàs d’acord en la creació del vial peatonal que uneixi Gran Via i l’aparcament de Cetre per dins Can Pitera?


No
 
Un tram de la carretera del Port de Sóller.
06/11/2021 | 07:12
El Consell admet que no sap com ha de fer el carril bici
SaVeu

El carril bici entre Sóller i el Port no serà una realitat a curt termini. El Consell de Mallorca no sap com habilitar un espai específic per al trànsit de les bicicletes degut a la confluència de serveis que hi ha a la carretera que uneix Sóller i el seu Port.

El conseller de Mobilitat de la institució insular, Ivan Sevillano, va admetre a preguntes d’aquest setmanari que els seus tècnics no tenen clar el traçat que hauria de seguir el carril bici per unir els dos nuclis poblacionals. Sevillano va comentar que el tram de la carretera del Port és el que major complexitat tècnica presenta, ja que a més de la carretera i la vorera per a vianants, s’hi troba la via fèrria del tramvia i, en algun tram, el llit del torrent Major.

El tram que presenta major complexitat és el de la zona de la Roca Roja, on l’espai és especialment limitat. A més, Sevillano ha admès que “tot el terreny que és de propietat pública ja està actualment utilitzat per la carretera”. Per això ha explicat que els tècnics del seu departament fa temps que cerquen una solució alternativa.

La creació del carril bici és una vella aspiració dels diferents governs municipals que ha tengut Sóller en les successives legislatures, a pesar que de moment serà una actuació que no es durà a terme degut a la complexitat tècnica al.legada pel titular de la cartera de Mobilitat de la institució insular. Fa alguns anys ja es va redactar un avantprojecte, valorat en uns 500.000 euros de cost, que preveia la creació d’un carril comú per a ciclistes i peatons.

Carretera de Desviació

Aquest projecte s’enllaça amb un altre que afecta el tram de la carretera de Desviació, per on hauria de continuar el carril bici. Sevillano tampoc no va voler especificar el calendari d’un projecte que podria suposar acabar amb la pràctica habitual d’aparcar a la voravia de la carretera.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a