Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 28 de noviembre de 2022   |   13:46
 
Enquesta  
Quin format t’agrada més de la cavalcada dels Reis d’Orient?

El tradicional
El més llarg
 
L'estructura ha caigut sobre el camí.
12/11/2021 | 12:18
Cau el quart Misteri de Lluc
saveu.cat

El IV misteri del Rosari, del pujol dels Misteris, de Lluc ha sucumbit a les intensíssimes pluges que aquesta setmana afecten les Illes Balears i, més especialment, la Serra de Tramuntana. Aquesta caiguda no ha causat sorpresa, ja que la construcció ja es trobava en perill d’esllavissades a causa d’una mala fonamentació ja en el mateix moment de la seva construcció, que s’havia anat agreujant amb el pas dels anys. Les pluges ininterrompudes a Lluc d’aquesta darrera setmana han provocat un agreujament sobtat de la seva situació, causant el col·lapse de tot el monument.

Tot just conegut el fet, es va posar en coneixement de les autoritats de l’Ajuntament d’Escorca, el Bisbat i el Consell de Mallorca.

Durant el dia d’avui es procedirà a la inspecció per part dels tècnics per avaluar de forma més precisa els mals causats, tot i que una primera inspecció visual del lloc dels fets ha permès observar que els elements escultòrics no han sofert mals irreparables.

Tot d’una que les condicions ho permetin i després de les indicacions tècniques pertinents, es procedirà a la retirada ordenada i custòdia dels elements escultòrics per a una posterior reconstrucció.

El monument feia temps que presentava problemes d’estabilitat que s’havien anat agreujant amb el temps. Davant aquesta situació es va procedir a una sèrie d’estudis topogràfics i estructurals per trobar-hi una solució, així com uns escanejos exhaustius de tot el monument. Una setmana abans del col·lapse s’havien reiniciat precisament les converses entre Bisbat, Santuari, Ajuntament i Consell per cercar vies d’actuació i finançament.

Malauradament, no s’hi ha estat a temps, tot i que dins la desgràcia, els estudis fets permetran la reconstrucció fidedigna i la recuperació de la quasi totalitat dels materials originals, segons ha avançat avui el Bisbat de Mallorca. Després del desmuntatge i de la custòdia del material es procedirà a la redacció del projecte de reconstrucció i consolidació del sòl.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a