Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 6 de desembre de 2021   |   13:07
 
Enquesta  
Estàs d’acord en la creació del vial peatonal que uneixi Gran Via i l’aparcament de Cetre per dins Can Pitera?


No
 
L'interio de l'antic teatre Defensora.
19/11/2021 | 09:55
El Defensora costarà 1'5 milions més
SaVeu

La imminent represa de les obres de rehabilitació del teatre Defensora Sollerense no suposarà, ni de bon tros, la culminació d’un projecte que va començar a gestar-se fa dues dècades, en tant perquè el teatre pugui estar operatiu necessitarà d’una tercera i darrera fase de la que l’Ajuntament encara no té quantificada al detall ni previsió econòmica ni temporal per dur-la a terme.

La completa restauració del Defensora perquè el públic pugui estrenar el pati de butaques necessitarà d’una inversió que rondarà els 1’5 milions d’euros, una partida que es destinarà íntegrament a finançar les instal.lacions i els acabats interiors de l’edifici. Així ho ha reconegut el batle de Sóller, Carles Simarro (PP), que admet que l’Ajuntament deixarà en mans de les ajudes externes la culminació del projecte del teatre. Per ser més concrets, Simarro apunta al Pla d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) com a única via a curt termini per garantir els recursos per finalitzar la restauració del recinte cultural. A més, del Defensora, Sóller preveu presentar actuacions per recuperar l’edifici de Ses Escolàpies i el cinema Fantasio.

Pel que fa al teatre, el batle apunta que el municipi començarà a treballar properament per preparar la paperassa per concórrer al PIREP, un pla que es finança amb recursos europeus.

En clau més política, Simarro apunta que el projecte de rehabilitació del teatre del carrer de Reial “ha estat mal gestat des d’un principi”, recordant que Sóller va concórrer a unes ajudes concedides a través del Projecte Feder per finançar part de la primera fase. Però aquests diners es varen haver de retornar per incomplir les bases del projecte europeu. Segons va explicar, els diners varen ser concedits amb la condició de què l’edifici havia de quedar llest, quan en realitat només es va executar la primera fase de l’obra.

A part d’aquesta deficiència, Carles Simarro ha posat de manifest que dividir la restauració en diverses fases “ha estat contraproduent pels incompliments contractuals que es produïren a l’inici de les obres de la primera fase que encara ara s’arrosseguen”.

Malgrat tots els problemes, el batle assegura que la restauració “seguirà endavant fins a la completa finalització”, tot i deixar-ho a costa d’ajudes externes que a hores d’ara no estan ni demanades ni molt menys concedides.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a