Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de gener de 2022   |   04:33
 
Enquesta  
T’apuntaràs a la iniciativa Ecotxe per compartir vehicles elèctrics?


No
 
Les plaques instal.lades al pis superior de la Residència.
26/11/2021 | 11:59
Una ordenança per regular les plaques
SaVeu

Sóller tendrà finalment una norma que regularà la instal.lació de plaques solars. El municipi ho farà a través d’una normativa ja existent i posarà punt i final al buit legal que penja sobre el municipi amb el qual no és possible instal.lar equips de generació fotovoltàica a les teulades inclinades.

Així ho ha assegurat el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard (PI), que ha explicat que la fórmula per la que han optat els tècnics és la de modificar l’ordenança municipal de les fatxades que va entrar en vigor l’any 2007. La norma es centra en els aspectes tècnics que han de complir els edificis per donar una estètica similar a les edificacions per evitar que desentonin amb matèries com els colors o materials de les façanes o la instal.lació d’equips d’aire condicionat.

L’impuls de la modificació d’aquesta norma es durà a terme “per escurçar terminis”, ha explicat Bestard, que en els darrers mesos ha rebut les crítiques de diferents sectors -especialment per part dels partits polítics de l’oposició- que reclamen mesures que possibilitin la instal.lació de plaques solars a les teulades de Sóller. La introducció de la regulació de les plaques anirà acompanyada per altres mesures de caire estètic que s’introduiran dins l’ordenança amb motiu de la seva modificació. Entre d’altres aspectes s’ampliarà el catàleg de colors autoritzats o l’obligació de col.locar persiana mallorquina a les finestres, un fet que ara mateix no està regulat i que s’ha traduït amb la proliferació de blocs de pisos que han prescindit de col.locar persianes a les finestres. La normativa igualment regularà la instal.lació de vidrieres a les portes d’entrada dels habitatges, un aspecte que actualment tampoc no està regulat.

Sense taula de diàleg

La inclusió de tot allò que farà referència a les plaques solars es durà a terme després que hagi fracassat una taula de diàleg que el mateix Bestard va proposar a la resta de partits que formen part del consistori.

Si bé és cert que el regidor no ha precisat el detall ni els requisits que hauran de seguir els ciutadans que vulguin instal.lar plaques solars a les teulades de les seves llars, el regidor ha assegurat que la futura norma “servirà per cobrir un buit legal” i que obrirà la porta a autoritzar aquest tipus d’instal.lacions. La col.locació de plaques és una reivindicació a Sóller que ha anat a l’alça en els darrers temps en concordança amb l’increment del preu que ha sofert l’energia elèctrica. Actualment les instal.lacions fotovoltàiques sols s’autoritzen si estan a peu de jardí o en terrats plans.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a