Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 28 de noviembre de 2022   |   12:30
 
Enquesta  
Quin format t’agrada més de la cavalcada dels Reis d’Orient?

El tradicional
El més llarg
 
Celebrada una reunió entre l'Ajuntament i veïnats de Santa Catalina.
06/05/2022 | 11:59
Bestard: "Sóller és ciutat sense llei"
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller preveu prendre cartes en l’assumpte de l’ocupació de la via pública per negocis privats per aplicar rigorosament la normativa municipal que la regula, ja que el mateix consistori reconeix que actualment Sóller és “ciutat sense llei” davant dels flagrants incompliments de la normativa municipal.

Així ho ha assegurat aquests dies el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard (PI), que dissabte va mantenir una reunió amb veïnats i restauradors de la barriada de Santa Catalina, al Port, per posar fre al malestar creixent que hi ha a la zona per la proliferació de terrasses als carrers que han generat protestes. Els veïnats entenen que l’espai per als vianants ha quedat reduït a la mínima expressió i posen de manifest que alguns establiments no disposen de llicència administrativa per funcionar.

Bestard va assegurar en roda de premsa que “hi ha una norma que s’ha de fer complir” i per això preveu que siguin zeladors i policies els que s’ocupin de donar compliment a la normativa municipal que va aprovar l’Ajuntament ara fa dos anys. En opinió del regidor “Sóller és una ciutat sense llei i això no pot continuar sent així”, per entendre que “fins ara hi ha hagut massa màniga ampla” en la concessió i vigilància de les ocupacions de la via pública i va augurar “més control” sobre elles. En quan a Santa Catalina, el regidor va reconèixer que “a la reunió es va posar de manifest que hi ha un conflicte que ja és insostenible”, per la qual cosa “es faran complir les ordenances, se’n farà el seguiment i en dos mesos tornarem a reunir-nos per veure com ha evolucionat”. En aquest sentit, el regidor del Pi va insistir que “després d’aquesta trobada s’ha reconegut que hi ha un problema amb l’ocupació de la via pública a Sóller i s’ha d’actuar”, ja que “aquesta situació pot abocar que el nostre municipi mori èxit per l’excés de terrasses”. A tall d’exemple el regidor d’Urbanisme, promotor de la reunió sobre Santa Catalina, va posar de manifest que la normativa obliga exhibir en un lloc visible dels establiments el decret de concessió de les terrasses i un plànol detallat amb els metres quadrats cedits i el tipus i el nombre d’elements que poden instal·lar al seu interior. A efectes pràctics aquest manament s’incompleix.

Malestar amb el PP

Jaume Bestard va destacar la “bona predisposició” de totes les parts d’entaular “vies de diàleg” i va lamentar que des de l’equip de govern no acudís a la reunió el regidor del PP que s’ocupa de l’ocupació de la via pública.
Bestard va posar de manifest que a la reunió sí que acudís un altre regidor del PP que inicialment va participar com a restaurador i que al final ho fes, en al·lusió a Joan Ruiz, com a batle pedani del Port. També hi varen acudir representants d’altres formacions polítiques representades en el consistori com Més i PSOE.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a