Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 4 de juliol de 2022   |   07:38
 
Enquesta  
És correcta la xifra de 45 punts de fondeig d’embarcacions per al Port de Sóller?

Són massa pocs

És excessiu
 
L'escola del Port de Sóller.
13/05/2022 | 09:28
Les inversions educatives, en via morta
SaVeu

Sense data concreta per fer-se realitat i passant el temps. Així es troba el conveni d’inversions en infraestructures educatives que obliga el Govern balear a invertir tres milions d’euros en millores als centres escolars públics que, aquest mes de maig, compleix els tres anys des que es va firmar. A hores d’ara cap de les grans inversions previstes en aquest conveni no s’ha executat.

El conveni es va subscriure el 2019 i aquest mes finalitza la seva vigència a l’espera d’una resposta oficial del Govern a la petició de l’Ajuntament que ha sol.licitat una pròrroga per tal que s’executin les inversions previstes a l’acord. La regidora d’Educació, Andrea Pomar (PP), ha reconegut que a hores d’ara l’Ajuntament desconeix quan es durà a terme el llistat d’actuacions previst, recordant que des de l’any 2019 tan sols s’ha duit a terme la renovació de les finestres de l’escola Es Puig. Ni la construcció del gimnàs a l’escola del Port ni el pavelló poliesportiu i la reforma de la cuina projectats a l’institut de secundària tenen una data concreta per materialitzar-se i arrosseguen anys de retard.

En quan al gimnàs de l’escola Pere Cerdà, Pomar ha explicat que el projecte encarregat per la Conselleria d’Educació a un gabinet extern “està pendent que s’hi resolguin algunes deficiències que s’hi detectaren”, un fet que per a la regidora fa difícil pronosticar quan podran començar les obres finalment. I és que després de resoldre les deficiències, l’obra ha d’entrar en el procés de licitació i adjudicació tenint en compte que el seu pressupost ronda el mig milió d’euros.

En una situació similar es troba la reforma de la cuina de Formació Professional a l’institut Guillem Colom, que també s’ha de modificar per atendre les peticions cursades des de la direcció del centre. En el furgó de cua està la construcció del poliesportiu a l’institut, que tampoc no té data.

Andrea Pomar ha assegurat que l’Ajuntament “ha fet tot quan està a les seves mans perquè s’executin les obres” i ha afegit que “per responsabilitat i fer les coses ben fetes hem sol.licitat ara una pròrroga al conveni”. Aquesta petició va ser cursada setmanes enrere i la Vila està a l’espera que la Conselleria d’Educació no posi obstacles a la pròrroga del conveni per tres anys més.

Des de l’Ajuntament han declinat fer comentaris sobre els motius que justificarien el retard en l’execució de totes les actuacions incloses en l’acord que es va firmar en un acte celebrat a Sóller el maig de 2019, a poques setmanes de les darreres eleccions municipals.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a