Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 4 de juliol de 2022   |   08:37
 
Enquesta  
És correcta la xifra de 45 punts de fondeig d’embarcacions per al Port de Sóller?

Són massa pocs

És excessiu
 
Aguiló va participar a la reunió fundacional
24/05/2022 | 15:47
Sóller, al Grup d'Acció Local de Pesca
saveu.cat

La Llotja des Peix de Palma va acollir diumenge l’acte fundacional del Grup d’Acció Local de Pesca (GALP) de Mallorca, constituït per una setantena d’entitats, entre Consell, ajuntaments, confraries, pescadors, federacions de comerç i associacions. Entre les institucions implicades en aquesta iniciativa hi figura l'Ajuntament de Sóller, que va estar representat en l'acord fundacional per Sebastià Aguiló, responsable municipal de l'àrea de Pesca.

L’objectiu d’aquesta unió és impulsar i col·laborar en la governança de les zones costaneres de l’illa de Mallorca, participant activament en la dinamització local, la creació d’ocupació, la diversificació econòmica i el benestar social, principalment en l’àmbit pesquer i local.

Per tot això, hi estan representats agents públics i privats (entitats o particulars) interessats i implicats en aquest àmbit d’actuació, que a partir d’ara tendran una plataforma de representació unificada de les necessitats del sector, i podran millorar la seva visibilitat i potenciar la participació del sector pesquer en el desenvolupament de les zones costaneres. 

El GALP serà ara l’encarregat d’executar programes i estratègies de desenvolupament local participatiu (amb metodologia Leader), des del punt de vista econòmic, històric, tecnològic, mediambiental i social. A més, elaborarà i promourà projectes sobre aspectes relacionats amb la pesca, i gestionarà fons públics i privats estratègics per a les finalitats establertes per l’Assemblea General. 

En total, han estat 74 les parts signants, que han acordat aprovar el Consell Rector, amb 7 membres del sector privat i 6 del sector públic. Aquest òrgan  representarà i cuidarà la consecució dels interessos de l’associació d’acord amb les disposicions de l’Assemblea General i els principis associatius.

 

 Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a