Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 22 de maig de 2024   |   00:43
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
L'Estat pagarà 95.000 euros que Sóller s'estalvia.
24/09/2022 | 09:30
Condemna per retardar el justipreu de l'Infante Lois
SaVeu


La sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha emès una providència amb la que exonera l’Ajuntament de Sóller haver de pagar 150.000 euros extra derivats del procés d’expropiació del camp d’esports Infante Lois. La sentència entén que el municipi va complir amb les seves obligacions derivades de la resolució dictada pel Jurat Provincial d’Expropiació que va propiciar l’expropiació del terreny situat al Port de Sóller.

El tribunal, presidit pel magistrat Gabriel Fiol, fixa en la seva providència que una part dels diners que reclamaven els antics propietaris els haurà d’abonar l’Administració General de l’Estat. Així, la resolució estableix que la citada administració haurà de fer front al pagament de 95.000 euros, uns diners que corresponen als interessos de demora generats durant el temps que l’expropiació va estar en mans del Jurat Provincial d’Expropiació per haver superat el termini de tres mesos que fixa la llei.

Al veredicte, que s’ha conegut aquests dies, s’hi pot interposar un recurs de reposició.
Els antics propietaris de l’Infante Lois varen incoar l’agost de 2014 el procediment d’expropiació davant el Jurat Provincial, un organisme que disposava de sis mesos per resoldre i fixar el justipreu. Però aquest termini va sofrir interrupcions i la resolució no es va dictar fins al 22 de juliol de 2016, que va fixar el preu del recinte esportiu en 6’9 milions d’euros.

La providència dictada pel TSJB entén que el termini legal es va superar en 167 dies, per la qual cosa fixa que l’administració ha de fer front al pagament de 95.081 euros en concepte d’interessos. Si l’administració condemnada presenta conformitat amb la resolució ara dictada, disposarà d’un màxim de dos mesos per abonar la citada quantia als promotors del procediment judicial.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a