Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 2 de desembre de 2023   |   12:47
 
Enquesta  
Estàs d’acord que l’Ajuntament instal·li càmeres de videovigilància per evitar l’abocament de residus a la via pública?


No
 
El sistema de videovigilància que s'ha instal.lat.
22/01/2023 | 07:18
Càmeres per controlar l’accés
SaVeu

L’Ajuntament d’Escorca ha instal.lat un sistema de videovigilància a l’accés a la zona de circulació restringida de Sa Calobra. El consistori presidit per Toni Solivellas vol posar el punt i final a l’accés de vehicles no autoritzats que han provocat queixes dels veïnats de la zona, així com desperfectes al mobiliari urbà per accions incíviques d’alguns conductors.

En una nota de premsa, Escorca assenyala que el sistema de vigilància funciona des d’aquest passat dilluns. Concretament, les càmeres s’han col.locat al carrer d’entrada del port de Sa Calobra, just després del senyal de direcció prohibida instal.lat allà on comença la zona d’aparcament per a residents.

El sistema informàtic llegirà les matrícules de tots els vehicles que hi transitin i les compararà amb el registre d’autoritzats que disposa l’Ajuntament d’Escorca. Tots aquells que accedeixin a la zona sense poder-ho fer seran multats en base l’ordenança fiscal que regula la taxa d’estacionament de vehicles de tracció mecànica a les vies municipals (ORA) i de regulació de les zones de circulació restringida (ACIRE).

Precisament, Escorca va haver de modificar aquesta ordenança per poder dur a terme la instal.lació del sistema de vigilància. Un acord de plenari adoptat el passat mes de juny va posar en marxa la maquinària burocràtica que aquest mes de gener ha finalitzat amb la instal.lació de la càmera.

Des de l’Ajuntament s’ha recordat que “Escorca és un municipi certificat com a destinació de Turisme Sostenible i, amb la finalitat de mantenir aquesta certificació, l’Ajuntament va adoptant mesures encaminades a millorar el destí turístic”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a