Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   19:29
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La carretera del Puig Major, aquesta setmana.
27/01/2023 | 17:52
En alerta pel fred i la neu
saveu.cat

La Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat l’IG1 (alerta taronja) per nevades i l’IG2 (alerta vermella) per baixes temperatures a partir de cota 600 metres a la Serra de Tramuntana. Així s’ha acordat avui migdia a la reunió amb representants de tots els organismes implicats en la gestió d’aquest tipus d’emergències, així com amb els batles dels municipis de la Serra, valorar conjuntament l’evolució del fenomen, posar en comú els recursos humans i materials que disposen i coordinar les actuacions conjuntes que es considerin necessàries.

Les mesures adoptades comporten prohibir tota l’activitat esportiva a partir de cota dels 600 metres d’altura a la Serra de Tramuntana i es desaconsella a cotes menors. El Govern, les forces de seguretat, i els Serveis d’Emergència aconsellen als ciutadans informar-se de l’estat de les carreteres davant la possibilitat de què es produeixin tancaments d’algunes vies d’accés.

La responsable de l’Agencia Estatal de Meteorologia (AEMET) a les Illes Balears, María José Guerrero, ha informat de la situació meteorològica prevista per a les properes hores. Guerrero ha destacat que s’esperen episodis de «calabruix, precipitacions, gelades i acumulació de neu a partir de cota de 600 metres a la Serra de Tramuntana durant tot el cap de setmana».

Policies locals, Guàrdia Civil, voluntaris de Protecció Civil, operaris de la DGT, Carreteres del Consell de Mallorca i tècnics d’emergències vetllaran durant tot el cap de setmana per garantir la seguretat a les carreteres de la Tramuntana i assegurar un accés fàcil als serveis d’emergències en el cas que es produeixi un incident.

La Direcció General d’Emergències i Interior recomana als residents de les zones afectades per la neu molta precaució en la conducció si es formen plaques de gel i en el cas que sigui necessari posar les cadenes i conduir amb marxes curtes i sense canviar bruscament de direcció.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a