Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 29 de maig de 2023   |   09:53
 
Enquesta  
Qui ha de governar l'Ajuntament de Sóller la legislatura 2023-2027?

El PP en solitari
PP i Seny
Més, Seny i PSOE
 
La distribució de mercaderies ha retornat al centre.
25/02/2023 | 07:15
Els transportistes tornen servir el centre
SaVeu

La reactivació turística i la progressiva obertura d’establiments lligats a l’oferta complementària ha servit per posar de manifest que la protesta dels distribuïdors no ha anat més enllà, ja que la pràctica totalitat de proveïdors que fa uns mesos s’aturaren de servir al centre de Sóller han fet anques enrere i han tornat a fer-ho.

El sector de la distribució va posar el crit al cel quan l’Ajuntament va suprimir la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies que hi havia a la plaça de la Constitució, just al davant de la parròquia de Sant Bartomeu. Els distribuïdors varen prendre represàlies per aquest canvi i varen deixar de servir als bars i restaurants del centre de la ciutat, una protesta que varen mantenir fins que aquests negocis varen baixar la barrera a finals d’any. Però amb la reactivació turística els distribuïdors han fet una passa enrere en les seves protestes, ja que aquestes empreses reparteixen amb normalitat els productes als seus clients del centre de la ciutat.

Així ho ha assegurat la presidenta del clúster empresarial Sóller Bon Dia. Llucia Pizà ha explicat que des de principis d’any el servei de distribució de begudes a establiments del centre s’ha anat recuperant de forma progressiva. A hores d’ara, només un distribuïdor es manté en la seva negativa de repartir als establiments del centre de la ciutat i els seus productes han estat substituït per begudes enllaunades que adquireixen a altres proveïdors.

Doble protesta

Llucia Pizà ha explicat que en el conflicte que es va suscitar a la recta final de 2022 varen coincidir dues protestes que varen anar en detriment del sector de bars i restaurants del centre. A la derivada per la supressió de la zona d’estacionament de camions davant la parròquia, se li va sumar la protesta dels treballadors de la distribució que es negaven a traginar els seus productes als magatzems d’aquests establiments. Algunes empreses es varen limitar a situar les mercaderies a les portes de bars i restaurants al.legant raons de salut laboral per no depositar-les als espais habilitats que tenen aquests establiments.

Amb el pas del temps les dues fonts de conflicte han anat decaient entre els distribuïdors, ha explicat Pizà, que ha remarcat que els comercialitzadors que es neguen a depositar els materials en els magatzems dels establiments han estat substituït per altres empreses de distribució que sí realitzen aquesta tasca. Els clients, en aquest cas, bars i restaurants, paguen el servei que queda recollit a la factura que els presenta el repartidor.

La retirada del càrrega i descàrrega, inici del conflicte, es va justificar per l’Ajuntament als danys que es produïen a l’històric paviment als peus de la parròquia.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a