Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 29 de maig de 2023   |   11:45
 
Enquesta  
Qui ha de governar l'Ajuntament de Sóller la legislatura 2023-2027?

El PP en solitari
PP i Seny
Més, Seny i PSOE
 
El 40% restant s'exporta a països europeus.
26/02/2023 | 06:36
El 60% de la taronja es ven a Mallorca
SaVeu

El 62% dels cítrics que es cullen als horts de Sóller es destinen al consum local encara que una part important de la producció s’exporta cap a països europeus.

Així ho ha explicat el vicepresident de la cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller, Pere Joan Oliver, que ha destacat que el darrer any l’entitat va recol·lectar més de 564.000 quilos de taronges de la vall de les 38% es varen destinar a l’exportació. Concretament, el 37% es va comercialitzar a Alemanya, cosa que va representar per a la cooperativa l’exportació de 212 tones de cítrics. Gairebé 3.000 quilos es varen vendre a França, on diverses botigues ‘gourmet’ comercialitzen la preuada taronja cultivada a Sóller.

Sens dubte, però, la taronja de Sóller acaba majoritàriament a la taula dels consumidors illencs, ja que 62 de cada cent quilos es varen comercialitzar per diferents canals de distribució de l’illa. Els principals consumidors de cítrics de Sóller són hotels i restaurants de l’illa a què la cooperativa Sant Bartomeu els va servir el 40% de la producció. Van ser total de 223 tones de taronges.

Darrere de la indústria turística i les grans superfícies hi ha el comerç a l’engròs de cítrics, a què l’entitat agrària de Sóller va servir 109 tones de taronja durant l’any passat. Representa gairebé el 20% de la producció. Aquest segment aglutina diverses cadenes de distribució i grans superfícies com Agromart, Híper Centro o Eroski, o distribuïdors com Es Merca, que comercialitzen a les botigues de Mallorca. L’agrobotiga que la cooperativa té a Sóller va vendre 16 tones de cítrics, cosa que representa el 3% del total.

Campanya en marxa

La cooperativa ha començat a comercialitzar les primeres taronges de la temporada. Segons Pere Joan Oliver, ara mateix els agricultors de la vall estan recol·lectant cítrics de les varietats més primerenques com la Canoneta i la Nàvel, mentre que de cara a la primavera arribarà el moment de recollir fruits de varietats com la Peret i la València.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a