Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   21:20
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La confluència del torrent Major amb el torrent de Biniaraix.
01/03/2023 | 11:37
Juliette deixa un regal de 231 litres
G.M.

La borrasca batejada amb el nom de Juliette ha deixat 231'5 litres de pluja, segons dades proporcionades per Joan Puigserver de l'estació termopluviomètrica de Sa Vinyassa, un registre molt important després que l'any 2022 fos un any especialment sec.

La tempesta va començar diumenge i va deixar tan sols 5'8 litres de pluja. El dilluns la precipitació va ser de 126 litres i ahir dimarts va assolir els 99'7 litres. Per unes poques dècimes no es varen encadenar dos dies seguits superant la franja dels 100 litres a Sa Vinyassa, cosa que sí que va succeir en altres estacions situades a cotes més elevades.

Excepte casos molt puntuals, els torrents de la conca sollerica han funcionar correctament i evacuen l'aigua cap a la desembocadura. Sí que s'han de registrar inundacions d'horts, especialment durant la jornada d'ahir dimarts, i important danys a olivars i boscos, per l'efecte de la nevada.

Els cossos d'emergència treballen precisament en la retirada dels arbres caiguts sobre la carretera que travessa la Serra de Tramuntana per poder reobrir-la el més aviat possible. La gran quantitat d'arbres que la neu i el vent varen tombar dificulta les labors.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a