Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 16 de juliol de 2024   |   17:26
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Garcias, ahir a Comassema
09/03/2023 | 15:44
Juliette, seran necessaris més doblers
saveu.cat

La consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, i el director insular de Territori, Miquel Vadell visitaren ahir una finca d'Orient per conèixer de primera mà com ha afectat el temporal Juliette al seu pas per la Serra de Tramuntana i varen avançar que la institució insular no descarta ampliar els 1,5 milions d'euros previstos inicialment per a ajuts a particulars i empreses agrícoles o ramaderes a través del Consorci Serra de Tramuntana.

"Són ajudes extraordinàries que serviran per sufragar les pèrdues derivades dels efectes del temporal Juliette. La tramitació es podrà realitzar de la manera més àgil possible i es podran sol·licitar mitjançant una fotografia geolocalitzada dels danys", va indicar la consellera insular.

Segons varen recordar en una nota de premsa, les subvencions inclouen la poda i la indemnització per pèrdua d'arbrat, especialment oliveres i també la recuperació d'elements patrimonials i etnològics, com ara porxos o parets de pedra en sec que han patit danys.

A la finca de Comassema, la que varen visitat, segons el propietari, Fernando Fortuny, hi ha milers d'arbres afectats pel temporal i més danys de diversa consideració. Aquesta finca ubicada a Orient és un exemple de les finques que tenen dret a demanar les ajudes del Consell, ja que han estat afectades pel temporal.

Els 1,5 milions formen part del pla extraordinari del Consell de Mallorca que en total mobilitzarà 6,5 milions d'euros per sufragar el cost de les destrosses provocades per la borrasca Juliette.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a