Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   21:16
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Es tracta de Pere Martínez Pavia.
11/03/2023 | 07:00
Sóller homenatjarŕ l'autor del Monument
J.M.

Sóller retrà un homenatge a l’artista Pere Martínez Pavia per reconèixer una de les seves obres que amb els anys s’ha convertit en un emblema del municipi. Situat en el que avui és la rotonda del Monument, al centre s’hi erigeix el monument dedicat als Herois de l’Onze de Maig que va ser construït amb motiu del 400 aniversari de la invasió mora al municipi.

L’homenatge pòstum es durà a terme amb tota probabilitat durant els actes de la fira de maig, aprofitant que cada any per aquestes dates el monument és objecte d’una netejada general ja que acull l’ofrena floral que s’atorga el dia del Firó. El regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Jaume Bestard (PI), es va reunir fa uns dies amb els familiars de l’artista en motiu d’una exposició que fa balanç de la seva obra més significativa i va concretar la realització de l’homenatge que podria consistir en el descobriment d’una placa en honor a l’artista que va dissenyar el monument.

Pere Martínez Pavia, conegut com Pavia, va ser un artista eclèctic i polivalent que va tocar molts camps de l’art: escultura, pintura, dibuix, il.lustració o dramatúrgia, entre d’altres. Algunes escultures formen part del paisatge urbà de diversos municipis de les Illes Balears. Va ser fundador de la galeria Pellaires de Palma i ostenta un llarg currículum en el món de l’art, la pintura i l’escultura que el feren mereixedor de diversos premis i reconeixements.

Pere Martínez Pavia va morir el març de 2020 a l’edat de 93 anys. Nascut a Melilla el 1927 i criat a Galícia, Pavia es va establir a Mallorca el 1941. Estava casat amb Francesca Moll, filla de Francesc de Borja Moll, i tenia quatre fills. Format a l’Escola d’Arts i Oficis de Palma i al Cercle de Belles Arts de Madrid, l’escultor va iniciar el camí artístic en el realisme i va finalitzar-lo en l’esquematisme de la maduresa.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a