Divendres, 19 d'abril de 2024   |   23:13

Tòfol Castanyer durant la marató disputada ahir a Barcelona.
20/03/2023 | 09:42
Tercera marca estatal en M50
SaVeu

Tòfol Castanyer va aconseguir ahir a Barcelona la tercera millor marca estatal de tots els temps en la categoria M50. Fou en la disputa de la marató internacional celebrada a la capital catalana. Castanyer va registrar un temps de 2:28:31 en completar els 42'195 quilòmetres d'un recorregut que va transitar pels carrers més cèntrics de Barcelona.

Tal i com ha reconegut ell mateix, el solleric arribava a la cita amb la intenció de creuar la línia d'arribada en 2:27. Però finalment fou en 2:28, un temps que el manté satisfet.

"Fa tres anys a Màlaga vaig fer 2:28 llargs i ara amb 50 anys m'he demostrat que encara es poden millorar marques. La meva intenció era fer 2:27 i ho he tengut fins passat el quilòmetre 30. M'he trobat molt bé durant la prova i ho he gestionat tot molt bé", ha explicat Castanyer en un video publicat a xarxes socials. En aquest sentit, s'ha mostrat "súper content per les sensacions. He sortit de la meva zona que és la muntanya i he gaudit de l'asfalt i del seu ritme agònic".

"Volia apropar-me a les millors marques nacionals de tots els temps en marató en M50. Al final he aconseguit la tercera millor marca estatal", també ha explicat el corredor solleric.

La marca de 2:28:31 amb la que Tòfol Castanyer va finalitzar la marató catalana li va suposar també la posició 34 de la classificació general i la primera de la seva categoria d'edat. Aquesta edició de 2023 ha estat guanyada per Marius Kimutai amb 2:05:06, seguit de Othmane El Goumri a la segona posició amb 2:05:12 i de Kaan Kigen Ózbilen a la tercera amb 2:05:37. En categoria femenina, Zeineba Yimer (2:19:44), Selly Chepyego (2:20:03) i Delvine Meringor (2:20:49) han estat les tres primeres classificades.