Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 16 de juliol de 2024   |   17:31
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Els bandolers, disparant allunyats de la gent les seves armes.
15/05/2023 | 16:39
El Firó, en marxa
G.M.

El Firó de 2023 ja està en marxa, després que les Valentes Dones i després el Capità Angelats hagin arengat les tropes pageses mentre ressonaven les campanes del campanar de la Parròquia.

Des de les Cases de la Vila, Angelats ha recitat el tradicional discurs per animar la tropa a combatre l'enemic i el grup de bandolers s'ha unit al contingent solleric. A causa de l'aplicació de la nova normativa relativa a l'ús d'armes a les festes populars, han desaparegut ja del tot les escopetes i, a més, les espingardes i trabucs s'han hagut de disparar en una àrea allunyada del públic i dels participants.

Tot i aquest entrebanc, durament criticat des dels col·lectius organitzadors del Firó, però finalment acatat, la festa ha arrancat amb molts participants i bon ambient. Aviat es celebraran les batalles del Port, més endavant la del Pont d'en Barona, el saqueig de la Plaça de la Constitució, l'arribada de les tropes pageses i l'esclafit final.

Com en els anys precedents, la Plaça de la Constitució estarà avui horabaixa blindada per garantir que no més de 8.000 persones hi accedeixen, entre públic i participants. Tots els accessos estaran controlats i caldrà mostrar la polsera distribuïda la darrera setmana per l'Ajuntament i els Col·lectius per poder-hi entrar.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a