Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 16 de juliol de 2024   |   17:01
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
L'ambient de la Plaça de la Constitució quan el Capità Angelats era al balcó.
15/05/2023 | 22:54
Un Firó brillant
G.M.

La festa del Firó ha acabat amb un castell de focs artificials i el retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Victòria fins a l'església de l'Hospital. Era la fi a una llarga jornada que havia arrancat a mitjan dematí amb l'ofrena floral al Monument als Herois de l'11 de Maig i la posterior missa de campanya a Can Tamany, la casa de les Valentes Dones.

El Firó s'ha desenvolupat segons el guió habitual i amb molt públic i molts participants. 

El temps avui sí que ha respectat l'activitat fironera i el sol ha acompanyat les diferents batalles.

El Port ha acollit els dos intents dels sarraïns d'entrar al municipi i en el Pont d'en Barona s'hi ha desenvolupat la batalla tradicional entre els dos bàndols. Emperò l'esclafit final ha estat a la Plaça de la Constitució, amb el saqueig de la Parròquia i les cases per part dels invasors, la presa de les Cases de la Vila i la posterior entrada de les tropes pageses comandades pel Capità Angelats, que han doblegat els turcs.

La glosadora Cati Eva Canyelles ha estat enguany l'encarregada, amb l'ajuda dels Xeremiers de Sóller i de Toni Riutort, d'entonar el cant de La Balanguera, que certificava la victòria sollerica davant els que volien saquejar la vila i prendre esclaus el mes de maig de 1561.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a