Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   20:47
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
El far de Sa Creu
19/05/2023 | 09:10
Un camí unirà Santa Catalina i el far de Sa Creu
saveu.cat

El Ministeri de Defensa ha donat via lliure a la cessió d’un dret de pas per obrir un camí peatonal que unirà en el futur l’oratori de Santa Catalina d’Alexandria i el far de Sa Creu, una infraestructura que es troba enclavada a l’interior de l’estació naval del Port de Sóller.

En les darreres setmanes s’han produït diversos contactes entre Defensa i l’Ajuntament de Sóller per concretar els termes de l’acord de cessió del dret de pas. La Gerència d’Infraestructures per a la Defensa, seguint instruccions de la ministra Margarita Robles, ha donat via lliure a la creació del vial de vianants que es podria concretar amb un acord que es podria tancar dins el mes de juny.

La finalitat d’aquest vial és el d’unir l’oratori de Santa Catalina, seu del Museu Marítim, amb el far de Sa Creu que permeti l’accés públic fins a aquest equipament, actualment restringit ja que l’entrada al far actualment només es pot fer a través de l’estació naval gestionada per l’Armada. Representants del ministeri i de l’Ajuntament han abordat qüestions tècniques relacionades amb el futur vial, relacionats amb el traçat i la seva delimitació física per separar-lo de les instal.lacions d’ús militar.

El batle de Sóller, Carles Simarro (PP), ha informat que els contactes amb Defensa “es venen mantenint des de fa uns mesos” amb la finalitat de “concretar alguns aspectes tècnics del conveni” que subscriurà Defensa amb l’Ajuntament de Sóller. 

Per la seva banda Laura Celià, portaveu i candidata de Més, ha assegurat que el conveni és fruit de la petició que aquest partit va realitzar al Senat a través de Vicenç Vidal, el senador autonòmic adscrit a les mateixes sigles polítiques de Celià. Segons aquesta regidora, la demanda ha donat pas a un principi d’acord amb el ministeri per fer possible el trànsit peatonal entre el Museu de la Mar i el far. Segons ha afegit “el Ministeri de Defensa ha accedit a obrir el pas a peu”, un acord que està pendent de tancar els darrers detalls que es completaran “el mes de juny, quan es durà a terme una reunió per definir el marc jurídic que regularà aquesta obertura”.
La creació d’aquesta via és una reivindicació que Més per Sóller havia fet arribar al Senat a través de Vicenç Vidal el maig de l’any passat quan promogueren una iniciativa que va ser trasllada a la Cambra Alta.

Reaccions

Ja en clau més política, tant el batle com la candidata a ser-ho no han dubtat en atribuir-se mèrits. Carles Simarro ha assegurat que la creació d’aquest vial “era una reivindicació que havíem fet des de Sóller fa anys” i que “finalment ha estat tenguda en compte” i servirà “per unir el Museu Marítim i el far i per donar a conèixer aquesta important part de la història de Sóller”.

Per la seva banda, Laura Celià ha afirmat que “valoram de forma molt positiva aquest acord, que dona compliment a un dels nostres punts del programa elecotral 2023-2026”, a la vegada que “agraim profundament la feina del senador i el seu equip” ja que “el seu paper ha estat fonamental per dur la nostra veu a Madrid”. Més per Sóller veu en aquesta cessió una primera passa de les seves reivindicacions, ja que seguirà reclamant la reversió de tots els terrenys de la base naval.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a