Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 4 d'octubre de 2023   |   10:57
 
Enquesta  
S’ha de prohibir l’estacionament a la carretera de desviació?


No
 
El desaparegut quarter de marineria
20/05/2023 | 08:00
25 anys de la cessió de la base
saveu.cat

Ara fa 25 anys que un acord entre el Ministeri de Defensa i el Govern balear va permetre que una part de les instal.lacions de l’estació naval del Port de Sóller revertissin a l’administració autonòmica per al seu ús públic.

A finals de gener, l’aleshores president Jaume Matas i el ministre de Defensa, Eduardo Serra, tancaven l’acord amb el qual l’Armada cedia 25.000 metres quadrats de la base naval per al seu ús públic. El responsable de la gestió d’aquestes instal.lacions passaria a ser el govern autonòmic. Posteriorment, el Govern va fer acte de possessió de les instal.lacions, a la vegada que sorgien les especulacions sobre el futur, no sols del destacament de l’Armada, sinó dels usos que rebrien les instal.lacions portuàries en mans del Govern.

La consecució de la reversió pública materialitzada el 1998 va donar continuïtat a un decret firmat dos anys abans pel ministre Gustavo Suárez Pertierra que donava via lliure la cessió d’un tram de l’estació naval. A partir de 1999 es varen dur a terme un seguit de demolicions d’edificis situats a primera línia i, uns anys més tard, amb motiu de la reordenació de la zona portuària, es va esbucar l’antic quarter de marineria, un dels emblemes del Port de Sóller.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a