Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   20:55
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Es pavimenten set quilòmetres de via
22/05/2023 | 08:00
El Consell asfaltarà la carretera de Deià
saveu.cat

El Consell de Mallorca ha tret a licitació pública les obres de pavimentació de la carretera de Deià que suposarà una inversió que s’aproximarà als 1’4 milions d’euros. Els treballs de pavimentació suposaran la renovació de la calçada en un tram de set quilòmetres de longitud, que van des de Sóller fins a l’altura de Llucalcari.

Segons el projecte que aquests dies ha estat llançat a licitació, les obres de renovació del ferm s’allargaran durant un termini màxim de tres mesos. A més de renovar la capa de rodadura, també es substituiran els trams de les tanques de seguretat de fusta que s’han anat deteriorant amb el pas dels anys.

La convocatòria pública s’ha posat en marxa després que fa algunes setmanes el departament de Mobilitat de la institució insular aprovàs el projecte tècnic i el seu pressupost. De fet, el Consell es va veure en la tesitura de revisar a l’alça les partides pressupostàries previstes en el projecte ja que varen quedar desfassades com a conseqüència de l’encariment generalitzat de les matèries primeres que es va registrar durant el passat any. L’anterior pressupost datava del 2017.

L’actuació prevista arrancarà al punt on la carretera de Deià té el seu inici a l’encreuament amb la carretera del desviament i s’aturarà just al punt on hi ha el creuer de la carretera que condueix a Llucalcari.

La carretera consta d’un traçat sinuós de set quilòmetres d’una amplària variable de sis i vuit metres on els treballs de conservació i manteniment són insuficients per poder deixar aquest tram en bones condicions per a la circulació. El ferm està deteriorat i presenta disgregació de la capa de trànsit, per la qual cosa la pavimentació millorarà la seguretat, el comfort i la funcionalitat en la circulació de vehicles.

Els terminis que maneja el Consell farà que la pavimentació de la via es dugui a terme a partir de la tardor, època en la que també baixa el volum de vehicles com a conseqüència de la finalització de la temporada turística alta.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a