Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 4 d'octubre de 2023   |   12:36
 
Enquesta  
S’ha de prohibir l’estacionament a la carretera de desviació?


No
 
Els candidats a la batlia de Sóller.
27/05/2023 | 07:12
10.000 electors citats a les urnes
SaVeu

Un total de 9.634 electors tenen una cita aquest diumenge amb les eleccions municipals, insulars i autonòmiques. Al llarg d’aquesta setmana l’Ajuntament de Sóller ha ultimat el dispositiu electoral amb el que els ciutadans podran exercir el seu dret a vot als nou centres de votació que quedaran repartits per la geografia sollerica. En total s’habilitaran devuit taules de votació perquè es pugui desenvolupar la jornada amb completa normalitat.

Els ciutadans que vagin a votar es trobaran tres urnes en cada mesa de votació on hi podran depositar les paperetes en funció del color. Per votar a les municipals s’empreran paperetes i sobres de color blanc, el color blau distingeix les paperetes i sobres per al Consell i el sèpia és el color de sobres i paperetes al Parlament autonòmic.

Els col.legis obriran les seves portes a les 9 hores del dematí de forma ininterrompuda fins a les 20 hores del vespre. Al front d’elles hi haurà 54 ciutadans que han estat elegits a través d’un sorteig informàtic, tot i que a primera hora s’hi hauran de presentar els titulars (president i dos vocals) i els dos suplents. Per la qual cosa, a la pràctica es mobilitzen 162 sollerics. Si les taules es constitueixen sense incidències, 108 d’aquestes persones mobilitzades podran tornar a casa.

La Delegació del Govern centralitzarà tota la informació relacionada amb el procés electoral i està previst que a les 14 i a les 18 hores oferesqui dades sobre participació. Per això, cada taula electoral disposarà d’una tauleta informàtica a través de la qual el funcionari adscrit anirà passant les dades sobre el número de votants.

El recompte començarà tan aviat tanquin les meses de votació. L’escrutini començarà amb les paperetes municipals i li seguiren les insulars i autonòmiques respectivament.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a