Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 2 d'abril de 2020   |   14:15
 
Enquesta  
Per què passes més pena?

Per la salut
Per l‘economia
 
Entrevista
14/06/2019 | 09:05
Àlex López:
“Ens hem de situar a la zona dels equips que duen anys consagrats a Tercera”
J.V.

El C.F. Sóller va confirmar fa dues setmanes que Àlex López continuarà dirigint el primer equip de l’entitat. Des de llavors ençà, entrenador i directiva no han aturat de treballar en renovar la plantilla que ha possibilitat mantenir-se a Tercera, i en estudiar el mercat per a la incorporació dels reforços que han d’arribar.

Pregunta.- Que suposa haver renovat una temporada més?
Resposta.- Molta satisfacció després d’haver complit l’objectiu de la temporada. Vaig poder demostrar que estava capacitat per entrenar el Sóller a Tercera, que és el que no em va sortir la primera vegada.

P.- En algun moment va témer no rebre una oferta de renovació?
R.- No, en tot moment hi va haver molta predisposició del club perquè continuàs. Ja feia temps que es xerrava perquè em quedàs. Es va retardar perquè s’havia de donar forma a la renovació.

P.- Després de la bona campanya realitzada, va tenir ofertes d’altres clubs?
R.- Res formal. Només eren sondejos per saber què faria. Però la meva primera opció sempre va ser quedar a Sóller.

P.- Fent memòria, com va trobar l’equip quan va arribar a la quarta jornada?
R.- Vaig trobar un vestidor molt dividit, i no pels jugadors, sinó per l’entorn. Hi havia molta diferència entre els jugadors de Sóller i els jugadors de Palma. El primer que vaig fer va ser reunir els capitans, i també vaig tenir l’avantatge que als forans ja els coneixia. I al final s’ha demostrat que tots són jugadors extraordinaris perquè han fet una gran temporada.
P.- S’havia fet una mala planificació?
R.- Sí, però no per part del Sóller. Els jugadors que va fitxar el club han estat grans jugadors. Però jo em va vaig trobar jugadors a prova que en aquell moment no estaven al nivell físic ni al nivell de compromís per afrontar una temporada a Tercera. I també vaig trobar jugadors que no estaven capacitats com Patxi o Armando.

P.- Quina ha estat la clau de la reacció i la bona temporada?
R.- No podem valorar una sola causa. Unir el vestidor, la bona feina feta a nivell de cos tècnic i de plantilla, els reforços de Huertas i Kike, i la bona labor de Sergio per millorar l’apartat físic, va fer que l’equip anàs a més. En aquest context, l’equip es va fer fort a casa per vèncer amb superioritat a rivals directes, i també a equips grans com l’Eivissa o el Formentera.

P.- I ja parlant del proper curs, quin serà l’objectiu?
R.- Així com s’estan donant les coses, esperem que si és el mateix que enguany el poguem complir virtualment ben prest. I després, que poguem donar una passeta més per situar-nos en aquella zona on hi ha els equips que duen anys consagrats a Tercera i que en cap moment de la temporada s’apropen a la zona de perill.

P.- Com s’ha aconseguit retenir els jugadors més destacats que tenien ofertes d’altres clubs?
R.- S’han quedat perquè el Sóller és un equip unit dins el vestidor, perquè a Sóller es viu el futbol d’una manera especial i perquè aquí passen gust de jugar i de la manera de competir que impregnam.

P.- Qui no seguirà la propera temporada?
R.- A excepció de Miquel Ramon, que deixarà la pràctica del futbol, encara no s’ha produït cap baixa. La continuïtat d’alguns jugadors dependrà dels jugadors que poguem dur i també del que el Sóller els pugui oferir. Hi pot haver jugadors als que l’oferta de renovació no els agradi.

P.- I la porteria com es troba?
R.- Hi ha uns petits assumptes que hem de tractar amb els dos porters que hem tengut enguany.
P.- Disposarà exactament del mateix cos tècnic...
R.- La gran sorpresa de la temporada ha estat el meu cos tècnic. En Paco Cortés ha estat una figura importantíssima. M’ha donat suport en tot moment i ha defensat el club, fins i tot en temes extraesportius o familiars. Un altre gran descobriment ha estat el preparador físic Sergio Lara. Crec que és un dels millors de l’illa i ha rebutjat ofertes molt superiors per quedar al Sóller. En Ramon és el millor entrenador de porters amb el que he treballat; en Carmelo per jo és un luxe de delegat: s’ha implicat amb els jugadors, ha fet pinya amb ells i ha ajudat a crear un gran ambient; en Tolito és un gran utiller; i en Toni Frau, en el seu primer any com a massatgista, s’ha involucrat molt amb el grup.

P.- Una vegada tancades les renovacions, quines demarcacions necessitarà reforçar de manera urgent?
R.- Com a mínim ha d’arribar un central, un jugador que pugui jugar com a lateral dret, un jugador que pugui jugar com a lateral esquerra, un jugador de banda, un jugador de mig camp i un davanter. A partir d’aquí, cobrirem amb més incorporacions totes les baixes que es produeixin.

P.- Què ha de fer el C.F. Sóller 2019-2020 per ser més competitiu com a visitant?
R.- Hem de tenir una plantilla més competitiva. Durant la temporada vaig emprar uns catorze jugadors. I això feia que no fos massa complicat entrar a l’onze titular. De cara a la propera temporada, si tenim una plantilla més competitiva i surt més car entrar a l’onze, crec que millorarà el rendiment a fora camp perquè els jugadors s’hauran d’esforçar més.

P.- Com veu la Tercera Divisió de la propera temporada?
R.- Encara és prest. De moment tenim clar que no hi serà la Penya, que sempre té un dels pressuposts més alts. Hi serà l’Andratx, que serà un rival a tenir en compte si miram la plantilla que té i els fitxatges que està fent. També el Portmany que ha tornat a Tercera... Però crec que si nosaltres aconseguim tancar una bona plantilla, crec que podrem fer una passa més per consolidar l’equip a Tercera.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a