Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   23:16
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Entrevista
14/06/2019 | 09:06
Jaume Servera:
“Els polítics han de tenir un temps de vigència”
J.M.

Avui apura les seves darreres hores al front de la batlia de Sóller. Jaume Servera, de 58 anys d’edat, traspassarà la vara de batle a Carles Simarro (PP), la persona que li va cedir a ell ara fa quatre anys. Amb el seu comiat, Servera abandona la vida política a primera línia fent un balanç del seu mandat fruit del pacte que el seu partit Més va assolir amb el PSOE. A partir d’ara el batle sortint dedicarà el temps a la família i la feina, qüestions que reconeix que ha tengut un tant abandonades durant els quatre anys de govern.

Pregunta.- Amb quin regust de boca se’n va cap a casa?
Resposta.- El d’haver estat el màxim representant del poble de Sóller durant aquests quatre anys. Estic content i orgullós d’haver defensat el meu municipi i representar-lo fent propaganda d’ell per tot allà on he anat, tant aquí com a l’estranger. Ha estat una bona experiència.

P.- Què és el millor que li ha passat sent batle de Sóller?
R.- Serà un tòpic dir-ho, però el tenir coneixement i proximitat amb la gent que fa feina a l’Ajuntament que ha donat peu a tenir una relació molt més directa. Me’n vaig amb més amics dels que tenia, ja siguin funcionaris o polítics.

P.- I el pitjor que li ha passat sent balte?
R.- Bàsicament la incomprensió de molta gent de com funciona un ajuntament. Aquesta falta de coneixement de com funciona l’administració pública et duu moltes vegades una crítica injusta.

P.- Què creu que ha millorat a Sóller sent vostè batle?
R.- No som jo qui ho he de dir. Ho ha de dir la gent i el temps. Les coses s’han de dir des de la perspectiva del temps, per la qual cosa serà el temps qui dirà si s’han millorat o no les coses durant aquest mandat.

P.- Quina herència deixa als sollerics amb el seu mandat?
R.- A nivell de projectes, els més importants són haver arrancat les obres de rehabilitació del teatre Defensora Sollerense o arrancar el centre de dia a l’antic escorxador. Durant aquests anys hem treballat per aplicar la memòria històrica a Sóller, s’han començat les obres de millora del moll de marineria, s’ha firmat un bon conveni amb la Conselleria d’Educació per millorar les escoles i moltes coses més. El proper consistori entrarà amb molts projectes en marxa que li serviran per poder acabar-los de vestir. I lluir-se amb les inauguracions.

P.- Hi ha alguna cosa de la que se’n penedeixi?
R.- No. Per ventura no haver estat més temps amb la meva família, perquè la família és la que més se’n ressent quan un es dedica a la política.

P.- Vist com la desfeta de Junts per Sóller de fa quatre anys va propiciar que els partits d’esquerres formessin a corre-cuita les seves llistes, ha estat vostè un batle per accident?
R.- Quan em vaig presentar a les eleccions no em pensava mai arribar a ser batle. El que és cert és que quan et presentes com a candidat ho fas amb la intenció de ser batle, però en aquells moments no ho veia massa clar que pogués arribar-hi. Quan vaig tenir la possibilitat de ser-ho la vaig assumir.

P.- Repetiria l’experiència de presentar-se a unes eleccions?
R.- No la repetesc. Jo ja he complit. Els polítics han de tenir un període de vigència i jo ja don per complida la meva etapa com a polític, perquè he estat a l’oposició i al govern. Quan vaig estar al Joventut Mariana em vaig donar un termini, a l’igual com a Can Dulce o altres entitats de les que he format part. Eternitzar-se en el càrrec és una mala pràctica.

P.- Ha fallat en alguna cosa el seu equip de govern?
R.- Estic content de tot el meu equip de govern. El pacte ha estat enriquidor perquè et fa veure les coses des de diferent perspectiva que, a vegades, un tot sol no veu. Ara estic content perquè hi haurà un nou govern de pacte.

P.- I com han estat les relacions amb el seu soci de pacte, el PSOE?
R.- Correctes.

P.- Qualifiqui la seva gestió.
R.- No seré jo qui ho faci, no me correspon. Ho he intentat fer el millor que he sabut. I gràcies a tothom per haver compartit aquests quatre anys de govern amb tots els sollerics.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a