Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 17 de maig de 2021   |   21:13
 
Enquesta  
Quina és la millor ubicació per a la parada de bus?

Cetre
La carretera
 
Entrevista
17/01/2020 | 08:44
Sílvia i Naomí Arbona:
“Des de petites tenim la música dedins”
C.O.

Sílvia i Naomi Arbona són dues conegudes germanes solleriques de 23 i 26 anys que fa prop de dos anys tingueren la idea de formar un grup musical. Un any després, el 21 de juliol de 2019, el grup “Se Trempa” s’estrenava en un concert de presentació a un hotel de Sóller. El grup està format per set persones, quatre d’elles amb parentiu familiar.  Naomi Arbona és biòloga i actualment està cursant un Màster Universitari en Formació al Professorat. Ha estat Valenta Dona amb Xisca Morey, és vicepresidenta del Col·lectiu de Pageses del Firó i ha format part de la Banda de Música de Sóller, l’AEG Capità Angelats i Aires Sollerics. Durant el temps lliure li agrada pintar amb aquarel·la i recercar música nova. Pel que fa a la seva germana, Sílvia Arbona està al quart curs a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB). Assegura que prest es presentarà a Valenta Dona juntament amb Lina Sampol, la seva cosina i trompetista del grup “Se Trempa”. Ha posat en pràctica el seu talent dramatúrgic a microteatres, a l’Artdemossa i també durant el pregó de la passada Fira a càrrec de Joan Bernat Puigserver. És promotora d’Arrel’ART, vocal del Col·lectiu de Pageses i també ha format part dels Escoltes i la Banda de Música. Li agrada molt tocar el piano, cantar i aprendre a tocar nous instruments.

Pregunta.- Com va ser el procés se creació del grup musical “Se Trempa”?
Sílvia Arbona.-Va sortir tot d’un dinar de Pasqua de 2018. Nosaltres dues ja parlàvem de formar un duet, però durant el dinar familiar tenia a la meva cosina Lina al costat i li vaig proposar formar un grup. A partir d’aquí començàrem a cercar més gent.
Naomi Arbona.- Parlàrem d’integrar el meu conco, que toca la guitarra. Començàrem a assajar a l’octubre del 2018 i gràcies a Nico Amengual poguérem venir a assajar a les Escolàpies.

P.- Quina va ser la primera actuació del grup?
S. A.- Vàrem decidir fer una estrena a l’hotel del meu conco, S’Ardeviu, el 21 de juliol de l’any passat. La gent va acabar molt contenta. De petita vaig cantar la Sibil·la i les dues també fèiem el cant de l’Àngel a Matines, però res semblant a actuar en un grup.
N. A.- Si bé és cert que encara no dominàvem el contacte amb el públic a l’hora d’animar-lo, i encara ara ens costa, ens va agradar molt l’ambient. Ens pensàvem que vendria la família i quatre amics, però va venir molta gent.
P.- Qui són els altres integrants del grup?
S. A.- Tots som amics que ens coneixem de sempre. L’únic que no és de Sóller és el baixista. Na Lina Sampol toca la trompeta, el seu pare Xisco toca la guitarra, Nico Amengual toca la bateria, Marc Manrique està al piano.
N. A.- Ara el nou integrant del grup és Bartomeu Tortella, que és el baixista i és de Porreres.

P.- Vàreu formar part del XXVII Festival de Nadales Maria Rosa Martínez. Com va ser l’experiència?
S. A.- Fa molts anys ja ens feia il·lusió poder cantar al festival. Va ser com complir un somni.

P.- Quins altres actes teniu prevists?
N. A.- Ara mateix no en tenim. Estam renovant el repertori.

P.- Com descriuríeu l’estil de Se Trempa?
N. A.- Tocam moltes cançons catalanes que tenen un poc d’ska i reggae, però també algunes de rock, electròniques que hem adaptat, angleses i espanyoles.

P.- És complicat donar-se a conèixer dins el món musical?
S. A.- Hi ha molts grups i allò que convé més per promocionar-se és ficar-se dins una productora.
N. A.- Hem pensat en donar aquesta passa, però hem de presentar una maqueta audiovisual ben feta. Som molt perfeccionistes.

P.- D’on vos ve l’interès i el talent pel cant?
S. A.- És una cosa que duc dedins i m’ha de sortir. En tot moment cant, fins i tot dins el cap. Em dona energia i vida. De petita desitjava que la vida fos un musical.
N. A.- L’ambient familiar crec que ha fet molt. Per exemple, la meva mare va cantar la Sibil·la molts anys. Record que de petites el padrí ens posava sempre música dins el cotxe i també les dues sempre jugàvem a cantar amb micròfons.Des de petites tenim la música dedins i ens dona plaer.

P.- Teniu algun referent musical?
S. A.- El meu grup preferit és Queen. Han fet música de mil estils diferents i sempre els he tingut en un pedestal.
N. A.- A mi em costa molt agafar un sol referent. L’únic que no m’agrada és el rap, el hip-hop i el reggaeton.
P.- Què opinau de plataformes com Spotify?
S. A.- Conec molta gent que no és molt famosa però està a l’Spotify. Està molt bé.
N. A.- Jo he descobert molta més música a YouTube que a Spotify.

P.- Vos heu plantejat compondre alguna cançó?
S. A.- Sí, jo componc una mica. Però ho faig per a mi o per a una persona en concret. De cara a quan acabi la carrera sí que vull posar-me a compondre de veritat per al grup.
N. A.- Sempre està millor compondre la teva música i no tocar sempre les que tothom posa durant les revetlles, però és molta feina perquè has de començar de zero.

P.- Com veis el panorama musical solleric actual?
S. A.- Hi ha molta varietat d’estils, però crec que no es valora la feina.
N. A.- A vegades, a no ser que es tracti d’actes benèfics, sap greu que et demanin que toquis a algun lloc de manera gratuïta o per un preu molt baix.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a