Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 1 de desembre de 2021   |   10:39
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
Entrevista
13/03/2020 | 09:23
Gonzalo Gómez:
“Hem d’estar a casa i només sortir per coses imprescindibles”
J.V.

El solleric Gonzalo Gómez resideix a Milà, on treballa en el sector de la banca. En el mateix epicentre del coronavirus en el país transalpí ens comenta com està vivint aquesta situació.

Pregunta.- Com és actualment el dia a dia a Milà?
Resposta.- S’ha reduït tota l’activitat a l’exterior i en grup. Està tot tancat menys els serveis bàsics, els supermercats i les farmàcies. La majoria d’empreses que hi estan preparades ens fan treballar des de casa. Les que no poden fer teletreball redueixen la seva activitat al mínim essencial i sempre complint amb unes mesures de sanitat i prevenció per evitar contagis. La gent hem d’estar a casa i sols sortir per coses imprescindibles com comprar menjar o anar al metge, i sempre evitar contactes i amb una distància mínima d’un metre amb altres persones.

P.- Es fan llargues les jornades sense sortir de casa?
R.- Al principi un poc perquè estam acostumats a sortir. Però es tracta de mentalitzar-se que és una cosa extraordinària i temporal, i per evitar que segueixin augmentant els contagis. Al final es tracta de posar-se unes rutines, horaris i hàbits diferenciant les hores de treball des de casa de les d’oci. En lloc de veure’ns físicament amb companys de treball, amics i familiars, ara ho fem per telèfon, videoconferència o xat. Però el més important ara és estar tots units (tot i la distància) i pensar que és una cosa necessària, però temporal.

P.- Quines recomanacions han rebut de les autoritats?
R.- Restar a casa i sols sortir per comprar, menjar, treballar o temes mèdics. Rentar-se sovint les mans i evitar tot tipus de contacte amb altres persones i sempre, com a mínim, a un metre de distància. No tocar-se la cara, ulls, boca o nas sense haver-se rentat les mans abans. Si hem de tossir o esternudar sempre amb el colze davant.
P.- Com veu el futur més immediat?
R.- Haurem d’estar unes quantes setmanes a casa fins que la situació millori. Això tindrà un impacte, òbviament sobre la societat i l’economia. Però en uns mesos en sortirem més reforçats.

P.- Creu que s’ha gestionat bé aquest assumpte?
R.- Per part de les autoritats sí, s’han anat prenent les mesures gradualment seguint sempre les indicacions dels experts. Però l’error ha estat que la gent no ha fet cas al començament dels consells de les autoritats, i això ha implicat l’increment dels casos.

P.- És optimista la societat italiana respecte el seu futur?
R.- Al principi, òbviament, la gent estava molt preocupada i eren pessimistes respecte al impacte econòmic que tindrà aquesta crisi. Però ara ens estem donant compte que amb les mesures que s’estan prenent en sortirem endavant. Cal veure el que succeeix a la Xina, on ja estan controlant la situació.

P.- Amb l’experiència viscuda, quins consells donaria a la societat espanyola?
R.- Sobretot que no s’ho prenguin a broma i segueixin les indicacions de les autoritats. En aquest moment, es tracta d’evitar i reduïr tot el possible els nous contagis. Hem de protegir la població més vulnerable i evitar saturar els serveis mèdics. Per això hem de fer cas al que ens diuen les autoritats i complir amb les seves recomanacions. Seran unes setmanes difícils però si es fan les coses bé, ens en sortirem i ho farem més reforçats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a