Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 1 de desembre de 2021   |   10:01
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
Entrevista
26/03/2021 | 13:03
Miquel Campins i Marta Seguí:
“Volem que hi arribi a haver campions de Balears del club”
Joan Vicens

Miquel Àngel Campins Martí i Marta Seguí Latorre són els nous administradors de la societat que gestiona les pistes de tennis i pàdel. Han aterrat fa poques setmanes a les instal.lacions d’Es Puig amb moltes idees per potenciar aquests esports i convertir el recinte en un punt de trobada dels sollerics.

Pregunta.- Per què varen decidir fer-se càrrec del club i de les pistes de tennis i pàdel?
Resposta.- Són molts els motius. Però sobretot, teníem la i.lusió d’agafar un negoci vinculat a l’esport. I quan vàrem veure que agafant aquestes instal.lacions també fèiem un favor al poble, vàrem decidir aprofitar l’oportunitat.

P.- Com varen trobar les instal.lacions quan arribaren?
R.- Bastant abandonades, la veritat. I xerrant amb gent del poble ens adonàrem que la gent ja no venia aquí, sinó que anava a Palma o a Palmanyola a jugar. Hi havia una manca de manteniment i també la necessitat de fer el club més social.

P.- Quines són les primeres intervencions que han duit a terme?
R.- Hem netejat tot el club en matèria de jardineria i de retirada de fems. Hem millorat les pistes, reparant i pintant totes les parets de les de pàdel. A les de tennis faltava terra, hi havia els desguassos taponats i les pistes s’inundaven. També hem creat un bar al voltants de les pistes. I de cara a la propera setmana vendrà una descompactadora per deixar la gespa de les pistes de pàdel com si fos nova.

P.- Per què han decidit traslladar el bar a peu de pistes?
R.- És una de les coses que més ha agradat a la gent i és el que s’estava demanant des de fa anys: posar el bar i la recepció a la zona de les pistes, a d’alt. Creim que aquest fet ajudarà a animar una mica el club i a fer-lo una mica més social. Volem que la gent, a més de venir a practicar el tennis o el pàdel, també vengui a menjar o prendre alguna cosa mentre veu la gent fent esport. Molts jugadors venen, fan la partida i després queden a consumir alguna cosa. Fins ara, quan acabava la partida, tothom se’n anava. O si estan jugant i tenen set, abans havien de baixar a baix. Ara en pocs segons estan servits.

P.- Quines iniciatives impulsaran a través del bar?
R.- Ara oferim el berenar del dematí de cafè amb llet, el berenar de mig dematí de pa amb olis combinats i entrepans. També tenim snacks i d’aquí un mes ja tendrem la cuina feta per poder fer planxa. Quan les restriccions ho permetin demanarem permís per posar música de fons per fer un estil chill out o una mica de tardeo. També demanarem permís a l’Ajuntament per fer música en directe una vegada a la setmana i torrades. I a la piscina el mateix, farem dinar, sopar, berenar i intentarem posar música en algun moment i fer-hi torrades.

P.- Quines altres millores tenen pensat dur a terme a les pistes?
R.- D’aquí a una setmana tendrem posada la gespa artificial a la pista número 1. S’hi podrà jugar a tennis i també tendrà les línies pintades i les porteries per jugar-hi a futbet. També farem un parc infantil, posarem un futbolí, una taula de tennis taula i farem pistes de petanca. Tot a dalt. Tot per millorar el que nosaltres volem aconseguir que no és altra cosa que crear un club social, a part d’oferir un recinte esportiu. Volem que sigui un punt de reunió per a la gent del poble de totes les edats. D’altra banda, de cara al mes de setembre, a finals d’estiu, farem una inversió grossa per canviar la il.luminació, ja que fa quinze anys que no s’ha tocat. Hem rebut queixes de la il.luminació i també ho farem per reduir el consum.

P.- Com s’incentivarà el tennis o el pàdel entre els més joves?
R.- Anirem a totes les escoles i, a través de les APA’s, els cedirem les instal.lacions un dematí cada dos mesos perquè durant l’hora d’educació física puguin venir a jugar a tennis, pàdel, futbet o nedar. Serà el mateix que ja es fa a Son Angelats. Volem posar les instal.lacions a la disposició del poble.

P. Per a la Setmana Santa s’han preparat els primers tornejos...
R.- Sí, per mostrar les noves idees i les instal.lacions feim un torneig d’inauguració de tennis i pàdel. Serà de l’1 al 4 d’abril.

P.- La inscripció de participants ha estat bona?
R.- De moment sí. I fins dimarts a les 12 hores del migdia es poden inscriure. Estam molt contents perquè hi ha una alta participació, fins i tot de gent que fins ara només anava a tornejos a fora de Sóller. Ara s’han animat i estan tornant. I també ens ha sorprès la quantitat de gent que s’ha apuntat a la categoria de parelles mixtes, i també la presència de gent jove de 14 o 15 anys

P.- I de cara al futur, quins altres tornejos organitzaran?
R.- Cada any hi haurà tornejos de Setmana Santa, per la Fira, per les festes de Sant Bartomeu i per Nadal. A part, també organitzarem una escola d’estiu i una escola durant les vacances escolars de Setmana Santa. I també farem campus de tennis per als infants i joves. A més, després de Setmana Santa posarem en marxa els rànkings anuals, tant de tennis com de pàdel.

P.- Creuen que Sóller arribarà a tenir un club de tennis federat?
R.- Sí, una de les nostres principals idees és aconseguir el que no s’ha fet en vint anys: tenir un club federat. Volem que el tennis i el pàdel siguin un esport federat més de l’oferta esportiva que hi ha a Sóller. I també volem que hi arribi a haver campions de Balears de tennis o pàdel que siguin del club de Sóller. Per aconseguir-ho, a final d’any prepararem l’escola d’alt rendiment, per tal que els nins puguin federar-se en tennis i pàdel a partir de 2022.

P.- Com funcionarà aquest nou club?
R.- A l’escola de tennis els nins es dividiran per grups. D’aquí anirem ficant a l’escola d’alt rendiment els nins que destaquin. Cadascú des del seu grup, tant els que estan en un nivell més baix, com els que no, evolucionaran d’una manera més ràpida. Seguirà havent la part d’esport social pels que vulguin venir a jugar amb els seu amics a passar-ho bé, i després l’escola d’alt rendiment pels que ja vulguin anar en una direcció més professional.

P.- Creuen que aquestes instal.lacions tenen potencial per atreure turisme?
R.- Sí, molt. I no s’estava aprofitant. Nosaltres farem moltes reunions amb hotels i amb propietaris d’habitatges de lloguer vacacional perquè puguin tenir publicitat a les cases. Amb la piscina ja venia molt de turisme. Però en volem més. Xerrarem amb els hotels i amb agències per dur grups d’estrangers que venguin amb un pack tancat. Volem que venguin a passar una setmana, fent tennis, pàdel, piscina i un dia d’excursió. D’aquesta manera donarem feina als negocis i als hotels de Sóller.

P.- Agafar un negoci en temps de Covid-19 és una aposta arriscada...
R.- Tots els euros que hem hagut d’invertir en el club, en temps de Covid-19, serà molt difícil recuperar-los o amortitzar-los en un curt termini. Però és una aposta a llarg termini que ens feia molta il.lusió. Al final, com que sabem que estam fent un bé per a la gent del poble, ens ho prenem com un tema personal més que com un negoci. Sempre deim “tu ets la nostra il.lusió” perquè la nostra il.lusió sempre és tenir la gent contenta.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a