Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   21:51
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Entrevista
02/07/2022 | 11:12
Mateu Canyelles:
“Si no tenim socis, tenim condicionat el pressupost”
J. Vicens

Mateu Canyelles és des de fa vàries setmanes el nou president del Club de Futbol Sóller. Quinze anys després de deixar el càrrec, a finals d’abril va decidir retornar al club i iniciar una segona etapa al seu capdavant. La nova junta es troba actualment preparant el nou curs futbolístic que arrencarà ben aviat amb l’inici del treball de pretemporada.

Pregunta.- Que l’ha duit a retornar a la presidència quinze anys després d’haver-ho deixat?
Resposta.- Un grup de gent em va animar a fer-ho i vaig cercar persones adients per acompanyar-me. Jo ja tenia l’experiència de l’altra etapa i sabia que era el que necessitava per fer-ho. Per això, des del començament, vaig muntar una junta amb gent que vaig considerar preparada.

P.- Com es troba el C.F. Sóller actualment?
R.- Veig immobilisme. Can Maiol és un dels camps amb més assistència de Mallorca. Però si gires fulla, només tenim un centenar de socis. I si ho comparam amb l’assistència que hi ha al camp cada quinze dies, aquesta xifra de socis és ridícula i inexplicable. De fet, si no tenim socis, tenim condicionat el pressupost de la temporada. La sensació que tenc és que el club està adormit en matèria de massa social.

P.- Com es presenta el futur a nivell econòmic?
R.- La nova junta ha estat treballant i ja hem aconseguit varis patrocinadors. Estam presentant el nostre projecte i la gent s’està il.lusionant en veure el tipus de junta que som. A partir d’aquí, el que volem fer és créixer per arribar a tenir una massa social d’entre 400 i 500 socis. Aquesta xifra ja permetria tenir una molt bona base econòmica per poder créixer.

P.- Quins objectius s’ha marcat la nova junta a nivell esportiu?
R.- A nivell esportiu tenim confiança absoluta amb la feina que està fent en Ramon Vallespir. Però hem de tenir en compte que els fitxatges que feim estan condicionats al pressupost. En principi, l’objectiu serà la permanència. Però hem de tenir intencions de creixement, hem de canviar el xip i no pensar tant amb la permanència i ser més ambiciosos. Si faig memòria, no sé quan va ser la darrera vegada que el Sóller va aspirar a quedar entre els 5 o 6 primers. I amb una història com la que té el nostre club, et sap una mica de greu que no s’hi pugui aspirar. A nosaltres ens agradaria que el Sóller no fos un equip que només lluita per no baixar. Però perquè això sigui possible s’ha de fer una passa endavant incrementant la nostra massa social.

R.- Des del primer moment la nova junta va apostar per un canvi a la banqueta del primer equip.
R.- Hi ha hagut una corrent de negativitat amb la no renovació d’Àlex López. Jo a ell no el conec personalment. Però li estic molt agraït per la feina que ha fet i li desig molta sort en el futur. Nosaltres simplement tenim unes idees renovades i volíem un altre entrenador. Ens agradava molt en Tomeu Pizà, però no ha pogut ser, i ara estam a mort amb en Miquel Soler. Crec que és un tècnic molt vàlid per al Sóller. Ha arribat al club amb molta il.lusió per aquest projecte. I nosaltres estam encantats que sigui així. Compartim al cent per cent les seves idees.

P.- Quina política de fitxatges seguirà la nova junta?
R.- El que cercam són jugadors implicats que realment vulguin jugar al Sóller. És l’exemple del porter, en Miquel Amengual. Tenia moltes ofertes, però ell ens va dir que volia jugar a Sóller, que li feia moltes ganes fer-ho aquí. La idea que tenim és fer créixer el Sóler, fer-lo més ambiciós i fer-lo més obert.

P.- Quin paper tendrà el futbol base en el nou projecte del C.F. Sóller?
R.- Per a nosaltres, el futbol base és la joia de la corona. S’hi està fent molt bona feina i la junta el vol mimar molt. Aquests nins són el nostre futur. Nosaltres volem tenir més contacte amb els pares dels jugadors del futbol base i com a club fer-nos més propers al poble.

P.- I l’equip femení?
R.- Tenim pendent disposar d’un equip de futbol 11 femení. Ara hem fet una primera passa amb l’acord signat amb el Sóller Futsal.

P.- Com es troba el Camp den Maiol des del seu punt de vista?
R.- Si ho compar amb la meva anterior etapa de fa setze anys, res ha canviat. Veig deixadesa per part de l’Ajuntament. Can Maiol és una instal.lació municipal. Per això, nosaltres hem elaborat un dossier, ens hem reunit amb l’Ajuntament. i de moment tot han estat bones paraules. Pensam que no és de rebut que tenguem 200 jugadors al futbol base, més el juvenil, més el filial i l’equip de Tercera Divisió, i que s’hagi d’anar amb por de com estan les instal.lacions o que hi hagi brutícia per tot. I et sap greu perquè consider que Can Maiol és el camp més guapo de Mallorca. No requerim una gran inversió, només fer una mica de manteniment al camp i als vestidors.

P.- Des del seu punt de vista, quines són les intervencions més necessàries actualment?
R.- En principi els vestidors. És necessari pintar, llevar les portes rovellades i tenir cura de la instal.lació elèctrica.

P.- Com ha canviat el club d’ençà que el 2007 va abandonar la presidència?
R.- Veig que hi ha coses que no han canviat gens. Hi ha persones que segueixen igual, a pesar que afortunadament són una minoria. No és de rebut que després d’obrir un termini per presentar candidatures no s’hi presenti ningú i després, a la primera setmana de funcionament de la nova junta, ja rebem crítiques de per tot. I d’aquesta corrent tan crítica i minoritària que tenim mai he vist com ningú d’ells s’ha presentat al càrrec de president. Tota la junta està fent una feinada per al Sóller i des de fora no es veu. Jo convidaria a aquests personatges negativistes a venir amb nosaltres i així podria conèixer com és el dia a dia d’estar al capdavant d’un club. Perquè diuen que estimen el Sóller. I si això és estimar el Sóller, què és el que faig jo, que m’hi he posat al capdavant per segona vegada? Crec que tots plegats hem de canviar el xip, ser més positius i entre tots farem un club més fort i més ambiciós.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a