Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 22 de maig de 2024   |   01:09
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Opinió
03/06/2016 | 09:01
Després de la celebració dels Jocs de les Illes
Marcel·lí Got Ramis

Atès que en els passat dies, del 24 al 29 de maig hem celebrat a Mallorca els XXèns Jocs de les Illes - Mallorca 2016, organitzat per l’Associació COJI (Comité d’Organisation des Jeux des Îles), de la qual en soc membre fundador, membre executiu i director tècnic i, a la vegada, President de la Comissió Delegada Mallorca 2016, vull agrair, en el nom de l’esmentada associació, en el meu personal i en el del president del Comitè Organitzador Local, Miquel Bestard Cabot i la coordinadora general, Maria Dolores Ordoñez, així com tot el grup de persones que voluntàriament han format part de l’equip gestor de l’organització, la implicació de Sóller i els alts valors que ens han aportat al desenvolupament dels dos esports que s’han realitzat a la Vall dels Tarongers, el Voleibol i el Triatló i al conjunt d’aquesta edició dels jocs.

L’organització d’aquests jocs ha estat complicada i difícil, atès que no hem pogut gaudir del suport econòmic de les principals institucions de Govern a les Illes Balears i, en aquest cas, de Mallorca. Sols hem gaudit del suport oficial dels ajuntaments de Sóller, Palma i, especialment de Calvià que, a més de prestar - mos instal·lacions, han aportat ajut amb els transports interns i transferiments de les delegacions participants en les competicions que al seu àmbit s’han desenvolupat. El Govern ha col·laborat prestant la instal·lació de gimnàstica artística del Poliesportiu Príncipes de España.

Tot això ha fet que ens haguem hagut d’espavilar molt i haguem hagut de fer una feinada per a trobar resposta a les nostres necessitat i reduir o minimitzar al màxim els costos d’aquesta producció, que ha dut un total de 864 esportistes de diverses illes del món ( Açores, Còrsega, Jersey, Guyana Francesa, Malta, Martinique, Corfú, Sardenya, Sicília), a més dels participants de les Illes Balears ( amb Mallorca i Eivissa presents) i més d’un centenar de seguidors i extres, que han conegut Mallorca, i un bon grup que ha vist i assaborit els valors especials de Sóller i el seu Port, amb l’important impacte econòmic i promocional que això ha suposat, tan a Sóller com en el conjunt general de les poblacions seus.

Quan vàrem dissenyar el projecte, des del primer moment vaig tenir clar que a Sóller hi havia de venir el Voleibol i la Triatló, per moltes raons i, entre elles, perquè a Sóller gaudim d’un gran club de Voleibol, jo diria que el millor de les Illes Balears amb molta diferència, i un gran grup d’organització i producció de Triatló que amb la seva experiència ens havia d’ajudar a fer aquesta primera edició de la triatló de les illes, amb una eficàcia fora de tota dubte, com així ha estat.

Sóller, la meva ciutat, m’ha donat una de les alegries més grosses dins el gran sofriment que per a mi i els que m’han envoltat i, especialment la meva dona, Àngela i els meus fills, Marcel·lí i Lluís, ens ha suposat organitzar, finançar i desenvolupar tot el que suposa la realització dels jocs amb catorze modalitats esportives i les problemàtiques d’allotjament i transport amb motiu de l’especial temporada turística que vivim.

Dins tota aquesta situació, des del primer moment ens hem sentits emparats per Sóller i quan ho vàrem plantejar al batle, Jaume Servera, immediatament rebérem la primera alegria, amb les seves paraules que sempre recordaré, “Marcel·lí t’ajudaré i t’ajudarem” i, així ha estat. Estem molt agraïts i no sabem com mostrar aquets agraïment a Sóller i a tots els que s’han bolcat amb nosaltres. La mateixa satisfacció rebérem després d’haver-nos entrevistat amb la Presidenta de l’Associació Hotelera del Port de Sóller, atès que hi va haver voluntat de col·laboració des del primer moment.

Els primers contactes amb empreses, especialment Tren de Sóller i Font d’es Teix donaren fruits de col·laboració bàsica i important, immediata i sense dubtes i qualsevol altre contacte sempre ha tengut resultat positiu, especialment amb la implicació total de l’Associació Cultural del Port de Sóller i la regidoria de Joventut, que encapçala Mari Cruz Enseñat. M’he sentit i ens hem sentits recolzats per moltes entitats i persones que ens han demostrat la seva estima i la seva amistat i, sobre tot, el reconeixement dels valor a la pràctica de l’esport i l’intercanvi entre els joves insulars. A tots moltes gràcies i tot el nostre sentiment i el meu particular reconeixement.

Per tot això vull assenyalar a les persones i entitats que ens han ajudat i donar- les a conèixer en l’expressió de la més sentida gratitud i la convicció que sense elles hagués estat impossible fer el que hem fet, que ha estat de l’agrat i la satisfacció de tots.

Així cal assenyalar aquest agraïment a: Ajuntament de Sóller, Policia Local, Creu Roja- Assemblea Local de Sóller- Grup Triató Sóller, Club Voleibol Sóller, Club Nàutic Port de Sóller, Associació Hotelera del Port de Sóller, Hotel Marina, Hotel Generós, Residència de la Base Militar de Marina, Tren de Sóller, Font d’Es Teix, Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu, Forn de Can Frau, Forn d’Es Port, Hotel Miramar, Restaurant +QD, Pizzeria Domènico, Restaurant Lua, Associació Cultural del Port de Sóller, Construccions Got - Llompart, Construccions Tuent, hotel agroturismo Cas Xorc, Sóller Recicla, Contratas Sóller, Luana Franco, Tatyana Ferrer, Domingo Ramón, Jaume Frontera, Josep Maria Got, Jaume Martí, Antònia Frau, Mar Castanyer, els setmanaris Sóller i Veu de Sóller, a més del doctor Arenas i tot el grup de persones voluntàries que han prestat la seva col·laboració desinteressada.

Segur que amb aquest capital es pot tornar a fer qualsevol altra cosa i Sóller creixerà cada dia més.

Gràcies de tot cor. EL COJI us en deu una de ben grossa.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a