Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 16 de juliol de 2024   |   17:31
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Opinió
15/07/2016 | 09:06
Ens deixa Martín Ignacio Álvarez Inziarte, als 59 anys
Nagore Álvarez

Ha mort a Sóller l’escultor Martín Álvarez, nascut el 14 de febrer de 1957 a San Sebastián, però amb residència a Mallorca des de feia quaranta anys.

Va ser un escultor autodidacta, va dedicar la seva vida a l’art, més de quaranta anys d’exposicions i col.laborant amb artistes de renom. Les seves obres estan repartides per tot el món.

L’any 1982 va col.laborar amb el pintor Ocaña, realitzant 25 escultures de papel maché, les quals formen part del muntatge de tres passes exposat en el Museu Contemporani d’Eivissa. També durant els vuitanta va realitzar diverses col.laboracions amb el dissenyador Mariscal i l’escriptor Terenci Moix.

Des de l’any 1980 va desenvolupar diverses tècniques amb elements tèxtils, juntament amb Moik Shele, fusionant el tapís i l’escultura. El 1983 va conèixer l’arquitecte Eugene Meier, que el va introduir en el món del disseny d’interiors.

Entre 1988 i 1991 va col.laborar en la restauració de diversos edificis protegits de Mallorca. Va exposar a Nova York, Suïssa, França i a diversos indrets d’Espanya, en innumerables exposicions.
L’any 1998 va obrir la seva pròpia galeria, la Galeria Magma, a Sóller, on fins al dia d’avui ensenyava al món la bellesa de les seves obres.

Com a escultor, tant en talla com en ferro, feia referència al principi i a la fi, a la vida i a la mort, creant a partir de figures primàries, siluetes perfectes, jugant amb la profunditat i les formes, donant vida a les seves obres.

Martín Álvarez serà recordat com un dels millors escultors.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a