Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2024   |   21:18
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle Miquel Nadal després d’un any governant?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Opinió
25/11/2016 | 08:49
Els anys 60 i 70 de la Policia Municipal
Joan Vivas Pierre

A la foto, d’esquerra a dreta, a dalt hi apareixen Tomàs Fuster, Josep Colom i Salvador Jordán,  enmig Francesc Ramis, Miquel Perelló i Josep Heredia, i a baix Cristino Aroca, Joan Vivas, Joan Xumet, Joan Far i Joan Muñoz.

D’aquesta foto dels anys 60 de la Policia Municipal de la nostra vall, només en quedo jo. Després de jubilar-se en Joan Xumet vaig quedar el més antic de tots els empleats en general. D’aquesta foto el primer que ens va deixar va ser en Joan Far, seguit d’en Josep Heredia, Joan Muñoz, Josep Colom, Cristino Aroca, Francesc Ramis, Joan Xumet, Salvador Jordán i fa poc en Miquel Perelló.

Quan vaig entrar ho vaig fer en lloc d’un Sergent d’Infanteria de destins civils que va partir a un altre lloc de feina a prop de la seva terra. Vaig entrar a la brigada Municipal a l’any 1951 i pel maig de 1958 a la Policia Municipal. Per novembre del mateix any es va incorporar en Josep Colom, que es va retirar als 63 anys. Bé va fer de retirar-se perquè va gaudir de quasi dos anys. Bona persona, bon pare, bon marit i molt bon company. Quan en varen nomenar Cap de la Patrulla Mòbil vaig treure un nou quadrant de serveis. Record que el dia de la Fira, en Colom passejava amb la seva dona i em va aturar i en va dir que en 22 anys no havia tingut cap dia de Fira lliure i va gaudir d’aquest dia. Molts de canvis varen ser. Teníem un cap de setmana sí i un no quan abans no passava.

Després ingressaren quatre agents de cop, que no diré noms ja que necessitaria tot un setmanari per explicar les bones i no tan bones experiències perquè n’he vist de tots colors. Dels darrers que varen ingressar vaig estar molt content d’ells i crec que ells de jo. Érem com una família. Quan hi havia qualque emergència venien o em cridaven. No hi havia necessitat de cercar ningú. Si necessitaven dia lliure podien contar amb mi, esent el Cap de Policia  durant onze anys. Per manca de personal no vaig gaudir de vacances completes ni de molts dies lliures. Moltes dobles jornades per detencions, atestats ja que el Jutjat de Districte era a Sóller. Com havia pocs Guardia Civils i havíem d'abastar altres municipis de la comarca ens ajudàvem mútuament assumint els serveis i les competències.

El temps canvia però la feina policial segueix. Els policies vénen i van. El que no s’ha d’oblidar és el per què un es fa policia per què a la fi et recordaran pel que has fet, no per que has estat.   

Joan Vivas Pierre
Excap jubilat de la Policia Local de SóllerAnterior Tanca Següent Compartiu-ho a